Sjokktap for Kvitova i Wimbledon

Petra Kvitova var bookmakernes favoritt i Wimbledon, men måtte gi tapt allerede i 1. runde tirsdag. Foto: Tim Ireland, AP / NTB scanpix
Petra Kvitova var bookmakernes favoritt i Wimbledon, men måtte gi tapt allerede i 1. runde tirsdag. Foto: Tim Ireland, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petra Kvitova var bookmakernes favoritt til å vinne kvinneklassen i Wimbledon, men tirsdag ble hun feid ut av turneringen allerede i 1. runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aleksandra Sasnovitsj fra Hviterussland var et relativt ubeskrevet blad i tennis på toppnivå inntil hun slo den tsjekkiske verdensstjernen 6-4, 4-6, 6-0.

– Nervene var der igjen. Jeg måtte kjempe med meg selv. Tidligere spilte jeg best i Grand Slam-turneringer, nå gjør jeg det best i vanlige turneringer, sa Kvitova etterpå.

Hun har vunnet turneringen to ganger tidligere (2011 og 2014) og har i år vist tegn til å være på vei tilbake til gamle høyder etter knivangrepet som for to år siden ga henne et realt tilbakeslag i karrieren.

Blant annet har Kvitova 38 seirer i år, flest av samtlige spillere på WTA-touren. Hun har fem turneringsseirer i år, en av dem i den viktige oppkjøringsturneringen i Birmingham.

Største seier

Det hjalp henne ikke tirsdag, og 50.-rangerte Sasnovitsj kunne juble over sin største prestasjon. Belønningen er kamp mot amerikanske Taylor Townsend i 2. runde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes jeg fortjente seieren. Da jeg ledet 5-0 i avgjørende sett føltes det som jeg bare hadde begynt å varme opp. Jeg kunne ha spilt en kamp til, sa Sasnovitsj.

Tidligere Wimbledon-mester Maria Sjarapova røk også ut tirsdag, da Vitalia Djatsjenko (132 i verden) vant et helrussisk oppgjør 6-7 (3-7), 7-6 (7-3), 6-4. Det er første gang hun har tapt så tidlig i Wimbledon, og det tidligste i en Grand Slam-turnering på åtte år.

– Jeg skal lære av dette, sa hun etterpå.

Halep-seier

Verdensener Simona Halep tok seg derimot greit videre til 2. runde med 6-2, 6-4 over japanske Kurumi Nara. Hun spilte sin første kamp siden hun tok sin første Grand Slam-tittel i Roland-Garros, men viste ingen tegn til at manglende oppkjøring på gress har satt henne tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det var en utfordring å starte gressesongen i 1. runde i Wimbledon. Jeg har ikke særlige forventninger i denne turneringen, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tittelforsvarer Garbiñe Muguruza er også videre til 2. runde etter å ha slått den britiske hjemmefavoritten Naomi Broady 6-2, 7-5. Muguruzas mål er å ta seg til Wimbledon-finale for tredje gang siden 2015.

– Det føles godt å være tilbake her. I år planlegger jeg å nyte opplevelsen enda mer, sa 3.-seedede Muguruza.

Nadal unngikk flause

I klassen for menn forsvant 7.-seedede Dominic Thiem ut av turneringen da han måtte trekke seg med skade i kampen mot Markos Baghdatis. Kyprioten ledet 6-4, 7-5, 2-0 da Thiem takket for kampen.

Rafael Nadal, som fem av de seks siste gangene han har deltatt i turneringen er blitt slått ut av en motstander som er utenfor topp 100 på rankingen, unngikk den fallgruven da han slo 127.-rangerte Dudi Sela i tre strake sett.

– Selvsagt gir det meg positive følelser, sa Nadal.

Novak Djokovic feide Tenny Sandgren av gresset for tap av bare seks game og noterte sin 59. seier i turneringen. Det er like mange som legenden John McEnroe oppnådde. Bare Roger Federer, Jimmy Connors, Boris Becker og Pete Sampras har flere.