Neymar og Firmino sendte Mexico ut av VM

Brasils Neymar feirer på Paulinhos skuldre etter å ha scoret 1–0 mot Mexico i åttedelsfinalen. Brasil vant til slutt 2–0. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Brasils stjernespiller Neymar scoret ett og la opp til det andre Mexico ble slått 2-0 i åttedelsfinalen i VM mandag.

Det ble taco farvel for Mexico i møte med Neymar og resten av det brasilianske stjernemannskapet i åttedelsfinalen i fotball-VM.

Mexico skal ha for forsøket, for de ga Brasil god kamp, men det ble med Mexicos forsøk foran Alisson i Brasil-målet. For Brasil fant Neymar og Firmino veien til nettmaskene, og sørget for Brasils tredje strake 2-0-seier i mesterskapet.

– Vi hadde ikke de samme kvalitetene som Brasil foran mål, sa Mexicos landslagssjef Juan Carlos Osorio på pressekonferansen etter kampen.

En som hadde de kvalitetene var Neymar, som scoret det første og fikk assist på det andre målet.

– Det var en vanskelig kamp, men vi var klar over kvalitetene til våre motstandere. Jeg er veldig fornøyd med egen innsats, mens enda mer med lagets seier, sa Neymar, som ble kåret til banens beste.

Glimtvis magi

Det var riktig nok lite sambatakter over Brasil innledningsvis i kampen. De første tjue minuttene var Mexico som virket hetest. Kun glimtvis viste Neymar og co. magien vi har ventet på, men da det var de grønnkledde som så ut til å ville mest.

I annen omgang fant Brasil rytmen, mens Mexico slet med å henge med på dansen. Seks minutter etter hvilen var det klart for en oppvisning i angrepsspill av Neymar og Willian.

Neymar skar inn fra kanten og langs sekstenmeterstreken, og la igjen ballen til Willian. Chelsea-spilleren dro seg inn i feltet og slo skrått inn foran mål der Neymar hadde fullført løpet og skled inn ledermålet.

Det var Neymars andre mål dette mesterskapet og hans landslagsmål nummer 57 totalt.

Tuppet Mexico ut

Ledelsen kunne vokst opptil flere ganger, men Mexico-keeper Guillermo Ochoa sto i veien for forsøkene til Neymar, Paulinho og Willian. Men han kunne ikke stoppe Firmino i kampens sluttminutter.

Fire minutter før full tid kom Liverpool-spilleren på banen. Han trengte kun to minutter på å doble den brasilianske ledelsen.

Neymar skuddforsøk gikk i en mexicansk tå og fortsatte på tvers av mål. Dermed måtte en utspilt Ochoa se at Firmino tuppet Mexico definitivt ut av mesterskapet i VM.

For sjuende gang VM på rad røk Mexico ut i åttedelsfinalen, mens Brasil kan gjøre seg klar for kvartfinale mot Belgia, som vant 3-2 over Japan.

Mexicos landslagssjef Osorio sa etter kampen at han mente Mexico i store deler av kampen hadde kontroll, men at skuespillet til Neymar fikk lagets hans ut av rytmen.

– Jeg mener det er en skam for fotballen at så mye tid ble kastet bort på grunn av én enkelt spiller. Mine spillere kom ut av rytmen på grunn av alle stoppene i spillet. Det var en situasjon der det var fire minutters pause. Det burde ikke være så mye skuespill, sa Osorio som ganske sikkert siktet til Neymar, som også i denne kampen fikk unormalt mye vondt når han ble taklet.