Williams slet seg videre i Wimbledon

Roger Federer vant i strake sett i mandagens åpningskamp i Wimbledon. Foto: AP Photo/Tim Ireland/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Serena Williams måtte slite mot Arantxa Rus fra Nederland i første runde av Wimbledon-turneringen, men tok seg videre med 7-5, 6-3.

Rus, som ligger på 105.-plass på verdensrankingen, ga Williams mer motstand enn forventet, men den amerikanske tennisyndlingen tok seg til slutt videre.

Williams har vunnet Wimbledon sju ganger, men er ikke høyere seedet enn nummer 25 i turneringen. Det skyldes at Williams har hatt ett års pause etter at hun var gravid og fødte en datter .

Den tidligere verdenseneren er nummer 181 på rankingen, men var likevel seedet til Grand Slam-turneringen på gresset i London.

Stephens røk ut

Sloane Stephens, seedet som nummer fire i verden, røk ut av turneringen allerede mandag.

Den amerikanske kvinnen har vært i finalen to ganger på de tre siste årene i turneringen, men måtte pakke bagen mandag i årets utgave. Hun røk hun ut etter å ha tapt 1-6, 3-6 mot kroatiske Donna Vekic.

Den andreseede danske tennisstjernen Caroline Wozniacki hadde derimot ingen problemer med å ta seg videre til annen runde. På Centre Courten slo hun amerikanske Varvara Lepchenko, 6-0, 6-3.

Wozniackis kommer til årets Wimbledon-turnering etter å ha gått til topps i WTA-turneringen på gress i Eastbourne. Den 27 år gamle danske spilleren har ennå til gode å lykkes i Wimbledon hvor det hittil er blitt stopp i åttedelsfinalene.

Federer videre

På herresiden var Roger Federer aldri truet og vant i strake sett mot serbiske Dusan Lajovic i 1.-rundekampen i Wimbledon.

36-åringen vant førstesettet 6-1, før han tok det andre settet med 6-3. Det ble aldri spennende på gresset i London da sveitseren avsluttet med 6-4 i det tredje og siste settet.

Det betyr at Federer avanserer til andre runde i turneringen han har vunnet åtte ganger tidligere. Han er ranket plassen bak verdensener Rafael Nadal, som åpner den tradisjonsrike turneringen mot israelske Dudi Sela tirsdag.

Også femteseedede Marin Cilic hadde god kontroll i sin kamp. Kroaten som tapte Wimbledon-finalen mot Roger Federer i 2017, gjorde rent bord i kampen mot Yoshihito Nishioka.

Han vant med 6-1, 6-4, 6-4 mot japaneren som er helt nede på 256.-plass i verden.