Åge Hareide slår ring rundt straffeskytterne etter tap

Danmarks trener Åge Hareide (midten) med peptalk før ekstraomgangene i VM-kampen i fotball mellom Kroatia og Danmark på Nizjnij Novgorod-stadion.
Danmarks trener Åge Hareide (midten) med peptalk før ekstraomgangene i VM-kampen i fotball mellom Kroatia og Danmark på Nizjnij Novgorod-stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Straffeskytterne har samme puls og adrenalin som i en krigssone, sier den danske landslagssjefen etter VM-exiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha blitt slått ut på verst tenkelige vis var Åge Hareide stolt av de danske spillerne. Med tre bom på fem forsøk ble det stopp mot Kroatia i åttedelsfinalen i VM.

Christian Eriksen, Nicolai Jørgensen og Lasse Schöne bommet på hvert sitt straffespark.

Overfor VG forteller Hareide at det danske laget ikke hadde trent organisert på straffespark i forkant av kampen.

På trening er du totalt upresset og uten puls i det hele tatt. Norsk forskning viser faktisk at når man tar et straffespark i en så stor kamp som i kveld, så har du samme puls og adrenalin som i en krigssone. Det finnes norsk forskning på det. Det viser hvor stort presset er. Keeperen har alt å vinne, sier Hareide til avisen.

Christian Eriksen, som er Danmarks største stjerne, er enig med sjefen.

– Jeg tror ikke det går an å trene på en straffe med det presset en slik kamp medfører. På trening er det for moro skyld, men i kveld var det alvor, sier Tottenham-spilleren til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Det endte til slutt 4–3 i favør Kroatia i åttedelsfinalen i Novgorod. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse etter at det sto 1–1 både etter 90 og 120 minutter.

– De tre som bommet, er normalt veldig sikre. Det er fotballens brutalitet, sa Hareide på pressekonferansen etter gårsdagens kamp.

Kasper Schmeichel mener Danmark ville gitt seg selv en sjanse til å gå hele veien i fotball-VM om Åge Hareides lag hadde vunnet straffedramaet mot Kroatia.

– Man stiller ikke opp i en turnering hvis man ikke tror at man kan vinne. Vi kunne ha møtt Russland i kvartfinalen. Det er mange store lag som allerede har røket ut, så vi ville hatt muligheter, sa Danmarks keeper etter kampen.

Kroatia skal møte Russland i kvartfinalen lørdag, etter at også vertsnasjonen tok seg videre etter straffesparkkonkurranse på bekostning av Spania.