Boasson Hagen om å vinne i Tour de France: – Gir en følelse av stor lettelse

<p>Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) i fjorårets Tour de France. Da vant han én etappe. I år går han for flere etappeseire. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix</p>
Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) i fjorårets Tour de France. Da vant han én etappe. I år går han for flere etappeseire. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen går for etappeseirer i årets Tour de France, men det er ikke nødvendigvis det som skal til for at han blir fornøyd med touren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skal ha en god følelse når jeg kommer til Paris. Men man må jo komme seg til Paris, det er ikke alle som gjør det heller. Det er det som skal til for at det skal bli en bra tour, men det er en etappeseier som er målet, sier Dimension Data-rytteren til NTB på spørsmål om hva som skal til for at han skal være fornøyd med årets Tour de France.

– Men hvis det ikke er noe jeg kunne ha gjort bedre, og jeg fortsatt ikke har klart en etappeseier, må jeg vel likevel si meg fornøyd. Men som regel er det etappeseier som er målet. Det er det vi går for, sier 31-åringen videre.

I fjor vant Boasson Hagen den 19. etappen (Embrun – Salon-de-Provence) i Tour de France, den første norske etappetriumfen siden 2014. Det var hans tredje etappeseier totalt i det prestisjetunge rittet.

På spørsmål om hvordan det er å vinne en etappe, svarer rudsbygdingen på sin egen beskjedne måte:

– Det er veldig bra det, det er en god følelse. Det er det man har jobbet for hele touren, og det er helt klart et stort mål å klare det. Men akkurat hva som går gjennom hodet når man klarer det … Det er en stor lettelse.

Ønsker flere etappeseire

Boasson Hagen legger ikke skjul på at han gjerne ønsker flere etappeseirer, men da NTB snakket med ham under NM hadde han ikke blinket ut etappene han tror passer ham best.

– Den med Roubaix (9. etappe) er en etappe jeg har lyst til å gjøre det bra på. Det er flere etapper som er småkupert, men jeg har ikke blinket ut alle. Vi tar det litt etter hvert, men Roubaix-etappen er en jeg har veldig lyst til å gjøre det bra på.

I tiden fram til tourstarten dreier det meste seg om å holde seg frisk og skadefri, slik at han kan møte i toppform når det braker løs i Noirmoutier-en-l'Île 7. juli.

Touren åpner med noen «enkle» etapper før det blir brattere og hardere fram til målgang i Paris 29. juli.

– Det er det som er spennende, å se om man treffer med formen og hvordan det blir. Men det er ikke mye å få gjort, man må ta den formen man er i og håpe man har gjort ting riktig, sier Boasson Hagen som da praten fant sted mente at han var i god form.

Kittel og Sagan

Den norske sykkelproffen synes det er vanskelig å spå hvem som blir kongen av årets Tour de France, men trekker likevel to navn opp av hatten: Marcel Kittel og Peter Sagan.

– Det er ikke noen som har pekt seg veldig ut i år, sånn som i fjor. Jeg husker ikke hvordan Kittel gjorde det før Tour de France i fjor, men han blir sikkert sterk utover touren. Det kan godt være at han får det til veldig bra i år. Sagan er alltid sterk, han fikk ikke utfolde seg fritt i fjor. Da fikk han ikke muligheten, så kanskje han kan stoppe Kittel. Så Sagan mener jeg er sterk.

Tour de France starter 7. juli, der første etappe går fra Noirmoutier-en-l'Île til Fontenay-le-Comte, og avsluttes i Paris 29. juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden