Spania-treneren etter VM-exiten: – Hårfin grense mellom seier og tap

Fernando Hierro måtte se sitt Spania ryke for Russland i VMs åttedelsfinale søndag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Fernando Hierro måtte se sitt Spania ryke for Russland i VMs åttedelsfinale søndag. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland sto for en skikkelig VM-skrell da vertslandet danket ut Spania på straffer. Spanjolenes landslagssjef Fernando Hierro vil ikke høre snakk om kollaps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kom hit med ambisjoner, og vi føler med fansen vår som kom hele veien til Russland, men jeg synes ikke man kan snakke om et lag som har brutt sammen eller en kollaps. Det er en hårfin grense mellom det å vinne og tape, sa Hierro etter at spanjolene tapte 3-4 i straffesparkkonkurransen og måtte ta farvel med VM allerede i åttedelsfinalen.

50-åringen tok over jobben som spansk landslagssjef rett før mesterskapet. Han erstattet Julen Lopetegui, som fikk sparken etter å ha blitt ansatt som Real Madrid-trener fra kommende sesong.

De fleste trodde Spania skulle ta seg greit av Russland i søndagens åttedelsfinale. Slik gikk det overhodet ikke. Verdensmesteren fra 2010 holdt på ballen i tre firedeler av tiden, men slet med å skape sjanser.

Etter ordinær tid sto det 1-1. Spanjolene tok tidlig ledelsen etter et selvmål fra Sergej Ignasjevitsj, men russerne slo tilbake da Artem Dzjuba utlignet fra straffemerket få minutter før pause. Selv om russerne var slitne og flere hadde krampetendenser, holdt de unna også i ekstraomgangene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sergio Ramos føler ikke Spania kunne gjort noe mer i søndagens kamp.

– Vi gjorde alt vi kunne. Det er tungt og smertefullt, sa han.

Med VM-exiten har Andrés Iniesta spilt sin siste landskamp. Søndag kom han inn som innbytter etter 67 minutter. Hierro roser den mangeårige Barcelona-spilleren for innsatsen.

– Jeg mener han er en av de største spillerne i historien. Det var som han spilte sin første kamp da han kom innpå i dag. Jeg takker ham med hele mitt hjerte, sa Hierro.