Russland og Serbia bøtelagt av FIFA

Før kampen mellom Serbia og Brasil i VM. Begge lands forbund har fått advarsel fra FIFA etter hendelser med supportere. Serbia og Russland er bøtelagt etter supporternes bruk av bannere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Før kampen mellom Serbia og Brasil i VM. Begge lands forbund har fått advarsel fra FIFA etter hendelser med supportere. Serbia og Russland er bøtelagt etter supporternes bruk av bannere. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballforbundene i Russland og Serbia er bøtelagt av FIFA for støtende bruk av bannere under fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) opplyser at Russland er bøtelagt etter at det ble vist et «diskriminerende banner» på tribunen under 0-3-tapet mot Uruguay i Samara mandag.

Hva som sto skrevet på banneret som FIFA reagerer på opplyses ikke.

Russland er ilagt en bot på 10.000 sveitsiske franc, i overkant av 82.000 kroner.

Serbia har fått en bot på 20.000 sveitsiske franc, nær 165.000 kroner, for bruk av «et politisk og støtende» banner under kampen mot Brasil (0-2) i Moskva onsdag.

Dette var andre gang under Serbias tre gruppespillskamper at FIFA har bøtelagt det serbiske forbundet etter at supporterne ytret seg politisk under kampene.

FIFA opplyser at de også har kommet med advarsler til de to landenes forbund, samt Brasils Fotballforbund, for hendelser med supporterne i kampene mot Serbia.