LSK Kvinners seiersrekke fortsatte etter femmålsthriller

Guro Reiten (t.h.) gjorde to mål på like mange minutter da LSK Kvinner snudde til 3-2-seier borte mot Trondheims-Ørn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

LSK Kvinner nekter å avgi poeng i årets eliteserie i fotball. Romerikingene havnet under to ganger, men tomålsscorer Guro Reiten ordnet 3-2 over Trondheims-Ørn.

Alle målene kom i løpet av det siste kvarteret før pause. Med nok en seier har LSK vunnet samtlige tolv seriekamper så langt i 2018-sesongen. Målscoren er suverene 43-7. Den prikkfrie rekken gjør at seriemesteren fra de fire siste årene er tolv poeng foran tabelltoer Klepp.

Hege Riises lag fikk det ikke enkelt borte mot Trondheims-Ørn. Rakel Engesvik ga vertene ledelsen etter en halvtime, men det tok bare seks minutter før Synne Skinnes Hansen sørget for at det sto 1-1 på måltavla.

Ustoppelige Reiten

Like etter var trønderne tilbake i føringen. Denne gangen var det Julie Adserø som fant nettmaskene, men som vanlig lot ikke LSK-jentene seg stresse. Guro Reiten, som har briljert stort så langt i år, scoret både i det 41. og 43. minutt.

23-åringen er nå oppe i 15 seriemål etter lørdagens dobbel.

Sandviken hadde hele åtte strake seirer før forrige helgs 2-3-tap borte mot Røa. En uke senere greide ikke bergenserne å slå umiddelbart tilbake. Synne Jensen, Andrea Wilmann og Guro Bergsvand ordnet en sterk 3-1-seier til Stabæk.

Ajara Nchout utlignet for Sandviken i første omgang, men til slutt ble det bare et trøstemål.

Ny serietoer

Med tapet måtte bergenslaget se Klepp snike seg forbi og overta 2.-plassen på bedre målforskjell. Begge to står med 24 poeng. Klepp slo Kolbotn 2-1 lørdag, der Hege Hansen ble matchvinner helt på tampen.

Maren Johansen ga Kolbotn ledelsen etter ni minutter, men kort tid etter utlignet Elisabeth Terland til 1-1. Til slutt tok Klepp med seg alle poengene.

Lørdagens siste kamp går mellom Grand Bodø og Arna-Bjørnar.