Rallycross: Bakkerud nest best, Solberg på sjette

Petter Solberg (midten) fikk det ikke til å klaffe i første kvalifisering i VM-runden i Höljes lørdag med sjetteplass Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Petter Solberg (midten) fikk det ikke til å klaffe i første kvalifisering i VM-runden i Höljes lørdag med sjetteplass Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske Johan Kristoffersson var raskest i første kvalifisering under VM-runden i rallycross på Höljesbanen. Hans lagsjef Petter Solberg ble bare nummer seks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Andreas Bakkerud som var best av de norske førerne i den første kvalifiseringsrunden. VM-lederen Kristoffersson fikk med seg 50 poeng i kvalifiseringen, mens Bakkerud fikk 45.

Solberg som holder tredjeplassen i VM-sammendraget etter at 5 av 12 VM-runder er unnagjort fikk bare med seg 38 poeng i første kvalifisering.

Det skal kjøres ytterligere tre kvalifiseringer før søndagens semifinale og finale. Den andre kvalifiseringen kjøres senere lørdag, men de to siste går søndag formiddag.

Kristoffersson er i en suveren ledelse i VM-sammendraget. Han leder med 31 poeng foran Sebastian Loeb og 33 foran Solberg. Bakkerud var foran Höljes-runden nummer fire, bare poenget bak landsmannen.