Portugal nekter å tape

<p>Cristiano Ronaldo her i aksjon under mandagens siste gruppespillkamp mot Iran. Foto: Jack Guez (AFP)</p><p></p>
Cristiano Ronaldo her i aksjon under mandagens siste gruppespillkamp mot Iran. Foto: Jack Guez (AFP)

Uruguay mot Portugal ser meget åpen ut på forhånd. Ekstraomganger er ikke usannsynlig.

Etter en VM-fri fredag, braker det løs igjen i Russland lørdag. Da er det klart for de to første åttedelsfinalene og deretter går det slag i slag med to åttedelsfinaler også søndag, mandag og tirsdag. Interessant å merke seg er at fem av åtte åttedelsfinaler under VM i Brasil for fire år siden gikk til ekstraomganger. I tillegg til VM, er det også Eliteseriefotball på menyen lørdag med oppgjøret mellom Vålerenga og Bodø/Glimt og det er ellers en rekke kamper i norsk 2 og 3. divisjon. I tillegg er de også full serierunde i Toppserien for kvinner denne helgen.

Les også: Frankrike - Argentina kan ende med hva som helst

Uruguay - Portugal U 2,80 (spillestopp kl 19.55)


Bookmakerne setter disse lagene mer eller mindre helt likt på forhånd. Uruguay hadde full kontroll i sin gruppe og vant alle tre kampene. Men Russland, Egypt og Saudi Arabia er jo ingen målestokk når vi kommer til åttedelsfinale. Det vi uansett vet er at Uruguay er et vanskelig lag å slå. Ingen baklengsmål i noen av de tre gruppespillkampene og de er samtidig veldig disiplinerte. Det er et bra balansert lag og på topp har de som kjent en fremragende duo i Luis Suaraz og Edinson Cavani. Det er usikkert om Jose Gimenez blir klar til kveldens kamp, ellers er det ikke mannskapsproblemer for Uruguay.

Portugal fikk med seg ett poeng etter den fantastiske 3-3 kampen mot Spania i sin åpningskamp. Men det skal laget takke Cristiano Ronaldo for. Sett til spill og sjanser var Spania det klart beste laget. Den samme Ronaldo var også mannen bak seiersmålet mot Marokko i andre gruppespillkampen. Da scoret Ronaldo allerede etter fire minutter. Marokko dominerte deretter banespillet og hadde sjansene, men Portugal holdt unna og vant 1-0, dog helt uten å imponere.

I den avsluttende gruppespillkampen mot Iran måtte Portugal unngå tap. Tok ledelsen like før pause ved Quaresma, men fikk noen hektiske overtidsminutter ettersom Karim Ansarifard utlignet for Iran tre minutter på overtid. Det endte 1-1 og Portugal tok seg videre etter å ha spilt uavgjort i to av de tre gruppespillkampene. Hvilken startellever trener Fernando Santos sender utpå i kveld er uvisst, men Ricardo Quaresma får kanskje fornyet tillitt etter å ha vært benket i de to første kampene og startet mot Iran.

Portugal ble som kjent europamester i 2016, men vant faktisk kun en av kampene etter ordinær tid. Alle tre gruppespillkampene endte uavgjort, åttedelsfinalen mot Kroatia endte uavgjort etter ordinær tid, kvartfinalen mot Polen endte uavgjort etter ordinær tid og finalen mot Frankrike stod uavgjort etter ordinær tid.

Det er ikke lett å plukke en vinner i denne kampen, selv om det kanskje er ørliten fordel Uruguay. Portugal har spilt uavgjort etter ordinær tid i åtte av sine ti siste sluttspillkamper i VM/EM. Vi tror også lørdagens kamp står uavgjort etter ordinær tid og spiller U til godkjente 2,80 i odds.

Klikk her for å levere dette tipset

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.