Martin sto fram som homofil, kom aldri på banen

Det er Pride-markeringer over hele verden om dagen, og den amerikanske MLS-spilleren Colin Martin markerte det på sin måte med å gå ut med at han er homofil. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det er Pride-markeringer over hele verden om dagen, og den amerikanske MLS-spilleren Colin Martin markerte det på sin måte med å gå ut med at han er homofil. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minnesota Uniteds Colin Martin sto før kampen mot FC Dallas fram som homofil. 23-åringen ble derimot værende på benken i 0-1-tapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtbanespilleren sto fram på sosiale medier innhyllet i et regnbueflagg.

– I dag har mitt lag sin Pride-kveld. Det blir en viktig kveld for meg, for jeg forteller for første gang offentlig at jeg er en åpent homofil spiller i Major League Soccer, tvitret Martin med bildet og emneknaggen #soccerforall.

Det meldte ligaen på sitt nettsted.

– Jeg har for mange år siden stått fram som homofil for familie og venner, og det gjelder også mine lagkamerater. Jeg har spilt i MLS i seks sesonger, fire med DC United og to med Minnesota United. I dag er jeg stolt over at hele troppen og ledelsen i Minnesota vet at jeg er homofil, fortsetter han.

Han sier at han bare har hatt positive reaksjoner fra folk i MLS, og at det har gjort det enklere å stå fram offentlig.

Ifølge lokalavisen Star Tribune er han i øyeblikket den eneste åpent homofile spiller i de fem store proffligaene i Nord-Amerika (NFL, NBA, MLB, NHL og MLS).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballen har slitt med å få spillere til å stå fram som homofile, men Martin er ikke den første i MLS. Robbie Rogers (tidligere Los Angeles Galaxy) og dommeren Matthew Nelson har gjort det før ham.

Støtteerklæringer

Det tok ikke lang tid før støtteerklæringene strømmet inn. Lagkameratene Christian Ramirez og Eric Miller var blant de aller første.

– Vi beundrer Collins mot, og er stolte av ham og av støtten han får fra fotballfellesskapet, sa MLS-sjef Don Garber i en uttalelse.

Martin la ut sin melding noen timer før Minnesota United møtte FC Dallas i en MLS-kamp der klubben skulle feire inkludering og mangfold, en av flere Pride-markeringer for MLS-klubber denne uken.

Kampen endte med 0-1-tap etter at Roland Laham scoret kampens eneste mål etter 59 minutter.