Sveriges VM-bauta får klar beskjed av gravid kone: – Bli i VM

Andreas Granqvist har vært en svensk bauta i VM. Foto: Maja Suslin, TT / NTB scanpix
Andreas Granqvist har vært en svensk bauta i VM. Foto: Maja Suslin, TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag skal Andreas Granqvist lede de svenske VM-troppene i åttedelsfinalen mot Sveits. Samme dag kan han bli pappa for annen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kona Sofie har nemlig termin nettopp 3. juli, samtidig som ektemannen gir seg i kast med Sveriges første åttedelsfinale i et VM-sluttspill i fotball på 12 år.

Både svenske og internasjonale medier har i oppladningen til VM og under sluttspillet viet den potensielle kollisjonen i tid mye oppmerksomhet. Nå inntar også fru Granqvist scenen.

– Jeg er selvsagt litt delt med hensyn til at Andreas kan gå glipp av fødselen, men hva er egentlig større enn VM akkurat nå? Sier hun i et intervju med storavisen Aftonbladet.

– Jeg kan ikke tillate ham å gå glipp av en kamp. Det er disse øyeblikkene som har vært drømmen hans siden han var liten gutt, tilføyer Sofie Granqvist.

Selv følger hun VM-sluttspillet i Russland hjemmefra og har sett ektemannen framstå som en svensk matchvinner i begge ender av banen så langt. To mål, begge på straffespark, har det blitt på midtstopperkjempen.

– Enn så lenge har jeg klart tre kamper og to straffer uten at vannet har gått eller fødselen har startet. Kanskje er jeg like kald som mannen min er på straffer, smiler fotballfruen.

Fra før har Andreas og Sofie Granqvist datteren Nova på fire år.

Tirsdag kan det bli en ny jubeldag for familien, på mer enn én måte.