Warholm inndro egen ferie

Karsten Warholm jager seier i Paris lørdag.
Karsten Warholm jager seier i Paris lørdag. Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karsten Warholm har måttet se seg slått av Abderrahman Samba fra Qatar tre ganger på like mange forsøk denne sesongen. Nå har han tatt «drastiske» grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag møtes de to på nytt på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Paris. Der jager Warholm revansj.

Til NRK sier Warholm at det trigger ham ekstra å ha konkurrenter som presser ham til å heve seg. Siden Bislett Games har den norske verdensmesteren derfor ikke ligget på latsiden.

Ferie ble det ingenting av.

– I fjor etter Stockholm tok jeg meg en liten ferie og tok livet med ro. I år konkluderte vi med at når man ikke er best, kan man ikke ta seg sånne friheter hvis resten av sesongen, og særlig Berlin, skal bli så bra som det kan bli, sier Warholm.

Aktuelt: Ukjent 20-åring seiler opp som Warholm-rival etter superløp

Han beskriver treningen som er lagt ned slik:

– Vi har lagt inn en del mer aerob fitnesstrening. Vi har også prøvd å pigge litt speed og fart. Vi har sprunget intervaller, noen raske løp, noen hekker, og prøvd å finne måter å gjøre det bedre på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med til historien hører det at Warholm har levert et knippe råsterke løp, til tross for at han er slått tre ganger denne sesongen. I Stockholm satte han norsk rekord med 47,81.

Nivået på 400 meter hekk er samtidig høyere enn på mange år. Ved siden av Warholm og Samba seiler også amerikanske Rai Benjamin opp på distansen. Han løp for en tid tilbake inn til tidenes nest raskeste tid på distansen med 47,02.

Aktuelt: Warholm satte norsk rekord i Stockholm, slått av Samba igjen