LeBron James avslo kontraktforlengelse, kan fritt velge klubb

Superstjernen LeBron James i aksjon for Cleveland Cavaliers i NBA. Han har sagt nei til opsjonen om ny ettårskontrakt og er dermed ledig på markedet. Foto: Tony Dejak, AP / NTB scanpix
Superstjernen LeBron James i aksjon for Cleveland Cavaliers i NBA. Han har sagt nei til opsjonen om ny ettårskontrakt og er dermed ledig på markedet. Foto: Tony Dejak, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Basketballsuperstjernen LeBron James har informert Cleveland Cavaliers om at han avslår opsjonen om kontraktforlengelse. Dermed er han fri på overgangsmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hans kontrakt var det en opsjon som ville gi ham 35,6 millioner dollar (290 millioner kroner) i lønn neste sesong, men hans representanter har på hans vegne avslått forlengelsen.

Det var ventet at James ville prøve seg på overgangsmarkedet i sommer, selv om han ikke skal ha utelukket muligheten for å signere for Cavaliers igjen.

LeBron James har ført sine lag til NBA-finale i hver av de åtte siste sesongene, fire ganger med Miami Heat og fire med Cleveland Cavaliers. Det er blitt to titler med Heat og en med Cavaliers.

33-åringen må nå avgjøre om han skal forlate hjemstatens klubb for annen gang. I 2010 signerte han til Cavaliers-tilhengernes store sorg for Heat og spilte fire sesonger i Florida-klubben.

James har gjort det klart at familien vil spille en viktig rolle ved valg av klubb, og det gir Cavaliers håp om at han likevel velger å bli. Samtidig seiler Los Angeles Lakers opp som en sterk rival i kampen om hans gunst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lakers har rom under lønnstaket for å signere to store stjerner og kan bygge et nytt storlag rundt James. Han skal ha uttrykt interesse for å spille for den ikoniske klubben og har dessuten to hus og et filmproduksjonsselskap i Los Angeles.

Philadelphia 76ers og Houston Rockets skal også ligge i startgropen med lokkende tilbud.

Cavaliers møtte Golden State Warriors i NBA-finale for fjerde år på rad. I år ble det tap i fire strake kamper.

Fra søndag kan klubber kontakte og forhandle med kontraktløse spillere. LeBron James er med sin avgjørelse den ubestridt største stjernen på markedet i sommer, men det inneholder også navn som Paul George og Chris Paul.