Politisjef tiltalt for uaktsomt drap etter Hillsborough-tragedien i 1989

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politisjef er tiltalt for uaktsomt drap i forbindelse med ulykken som tok 96 liv på fotballstadionet Hillsborough i Storbritannia i 1989.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

David Duckenfield (73) ledet politistyrkene ved stadion da ulykken skjedde. Den tidligere politisjefen er ikke tiltalt for drapet på den siste personen, fordi mannen døde på sykehuset fire år senere.

I 18 år blokkerte en kjennelse for muligheten til å prøve Duckenfields skyld for retten, men fredag besluttet dommer Peter Openshaw ved domstolen i Preston å oppheve blokkeringen.

Ytterligere fire personer er tiltalt i forbindelse med tragedien 15. april 1989. Totalt 96 mennesker mistet livet i trengselen som oppsto på Hillsborough i Sheffield før og under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.

Duckenfield ga ordren om å åpne portene for flere supportere, som ventet på å få komme inn på den allerede overfylte arenaen. Resultatet ble et ustyrlig kaos på tribunene. I tillegg til de døde ble mellom 500 og 1000 mennesker kvestet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember 2012 innrømmet Duckenfield selv at han gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallene.

Den opprinnelige etterforskningen konkluderte med at dødsfallene var rene ulykkestilfeller. Men de pårørende lyktes med å få denne konklusjonen opphevet i 2012, etter en gransking som omfattet tidligere hemmeligstemplede dokumenter og feil begått av politiet.