Ehlers tar over Danmarks landslag i ishockey

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heinz Ehlers blir Danmarks nye landslagstrener i ishockey. Han tar over for svenske Jan Karlsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble bekreftet av det danske ishockeyforbundet fredag. 52 år gamle Heinz Ehlers er blitt enig om en toårskontrakt. Ehlers hadde sin spillerkarriere i svenske eliteserie i Leksand, AIK og Rögle. Han var assistent under Karlsson under årets VM på hjemmebane.

Ehlers skal kombinere landslagssjefsjobben med å være klubbtrener for SCL Tigers i sveitsisk ishockey.

– Jeg går til jobben som landslagstrener med glede, stolthet og ikke minst stor ydmykhet. Jeg vet også det blir en stor utfordring allerede til det neste VM i Slovakia, sa Ehlers.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, og der er mye jobb å gjøre framover med å få teamet rund meg på plass, sier han.

Karlsson fortalte torsdag at han og det danske ishockeyforbundet var enige om ikke å forlenge samarbeidet som varte i fem år.

VM i Danmark ble betegnet som en skuffelse etter at laget ikke klarte å ta seg videre til kvartfinale til tross for at laget ble forsterket med flere av sine sju NHL-spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Heinz Ehlers er faren til den danske NHL-spilleren Nikolaj Ehlers. Ehlers junior var derimot opptatt med sluttspillet for Winnipeg Jets under VM.

PS: Norge skal ikke møte Danmark i neste års VM i Slovakia. Norge skal spille sine gruppekamper i Bratislava og møte Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia, mens Danmarks gruppe med Canada, USA, Finland, Tyskland, Slovakia, Frankrike og Storbritannia går i Kosice.