Gómez forsvarte poengløse Panama

Panamas landslagssjef Hernán Darío Gómez i samtale med dommer Nawaf Shukralla under torsdagens VM-kamp mot Tunisia. Foto: Darko Bandic, AP / NTB scanpix
Panamas landslagssjef Hernán Darío Gómez i samtale med dommer Nawaf Shukralla under torsdagens VM-kamp mot Tunisia. Foto: Darko Bandic, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Panamas landslagssjef Hernán Darío Gómez likte det dårlig da han på pressekonferansen etter lagets tredje tap ble spurt hvorfor hans lag er VMs dårligste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kanskje endte vi sist, men var vi virkelig dårligst? Jeg synes dere bør ta med alt i betraktning, bakteppet. Vi er det nyeste laget, og vi fikk den tøffeste oppgaven, sa han.

Etter stortap mot Belgia (0-3) og England (1-6) innledningsvis ble det 1-2 mot Tunisia torsdag. Null poeng og 2-11 i målforskjell er dårligste fasit for en VM-deltaker siden Nord-Koreas null poeng og 1-12 i Sør-Afrika for åtte år siden.

Panama er et land der baseball er den mest populære ballidretten, men laget kvalifiserte seg sensasjonelt til VM for første gang, på bekostning av blant andre USA.

– Vær så snill, kall oss ikke det dårligste laget. Vi er ikke det dårligste laget. Dette er et lag som lærer og vokser. Dere må vise laget vårt mye mer respekt. Å si vi er dårligst er respektløst, freste Gómez.

– Om vi ser på historien og bakteppet for andre land, så kan ikke vi kalles dårligst. Dere kan ikke bare sette resultater opp mot hverandre, dere må se på helheten, fortsatte han før han sluttet med et ønske.

– Jeg håper Panama vender tilbake til VM og ikke er dårligst, sa colombianeren.