Hegerberg drapstruet etter VM-tweet

Ada Hegerberg fikk høre det etter å ha kommet med en upopulær melding på Twitter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ada Hegerberg fikk høre det etter å ha kommet med en upopulær melding på Twitter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg fikk drapstrusler på arabisk etter å ha skrevet en melding på Twitter etter VMs åpningskamp om at Saudi-Arabia burde la kvinnene slippe til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabia tapte hele 0-5 i åpningskampen mot vertsnasjon Russland. Etter kampen skrev Hegerberg følgende på Twitter (oversatt fra engelsk til norsk): «Tøff start for Saudi-Arabia. Kanskje de burde slippe til kvinnene».

Meldingen skapte mye bråk, og tilbakemeldingene rant inn.

– Det sier litt om nivået og kulturen i Saudi-Arabia og Midtøsten, at det kan skape så mye spetakkel, sier Lyon-stjerna til NRK.

Samleside: Her finner du alle sakene om Fotball-VM

– Da det begynte å komme drapstrusler på arabisk, tenkte jeg at nå er det kanskje på tide å ta den bort. Men det er det jeg står for, og det er ikke noe galt med den, men den hisset på seg veldig mange herrefolk i den delen av verden, og det viser at det fortsatt er en veldig, veldig lang vei å gå, forklarer Hegerberg.

Det var først en drøy uke før VM startet at kvinner hadde rett til å kjøre bil i det konservative landet Saudi-Arabia. Året før ble det bestemt at kvinner fikk lov til å være publikum på idrettsarrangementer.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland