Svensk fotballsjokk – klubbene bryter med Svenska Spel og inngår avtale med spillselskap

Mikkel Diskeruds klubb IFK Göteborg er en av klubbene som inngår samarbeid med et utenlandsk spillselskap. Her er Diskerud i duell med Trelleborgs Erik Andersson. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix
Mikkel Diskeruds klubb IFK Göteborg er en av klubbene som inngår samarbeid med et utenlandsk spillselskap. Her er Diskerud i duell med Trelleborgs Erik Andersson. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Klubbene i Allsvenskan dropper samarbeidet med Svenska Spel etter 85 år. Et utenlandsk spillselskap betaler over 700 millioner kroner for seksårig avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en omregulering av det svenske spillmarkedet som åpner for at Unibet kan overta som samarbeidspartner med Svensk Elitfotboll, som er en organisasjon for de 32 klubbene i Allsvenskan og Superettan.

– Vi har hele tiden ønsket å jobbe med svensk idrett. Nå kan vi det, sier Dersim Sylwan i Kindred til Fotbollskanalen.

Unibet, som i Norge bare er synlig i sosiale medier, er et av varemerkene i Kindred-gruppen.

– Uten tvil en av de største satsingene på svensk idrett, sier Sylwan.

Avtalen med Svenska Spel sikret klubbene 85 millioner kroner i året. Den nye avtalen vil gi over 135 millioner kroner årlig.

– Vi kommer til å se en enda bedre Allsvenskan og Superettan, og er enige med SEF om å satse mer på utvikle fotballen i Sverige. Vi ønsker å gi noe tilbake til svensk idrett og samtidig skaffe oss en sterk relasjon til fotballen, sier Sylwan.

Personvernpolicy