Colombia må slå Senegal

<p>Radamel Falcao gratuleres av James Rodrigues etter å ha scoret 2-0 målet for Colombia mot Polen. Foto: Robert Ghement (EPA)</p>
Radamel Falcao gratuleres av James Rodrigues etter å ha scoret 2-0 målet for Colombia mot Polen. Foto: Robert Ghement (EPA)

Colombia rotet seg vekk i åpningskampen, men imponerte mot Polen. I da må Senegal slås om det skal bli avansement.

Fotball-VM fortsetter ufortrødent etter den helt makeløse onsdagen, der vi altså fikk se regjerende verdensmester Tyskland ryke ut allerede etter gruppespillet. I tillegg til at et imponerende svensk landslag knuste Mexico og tok seg videre som gruppevinner. Det er ingen tvil om at fotballen fortsatt er rund.

Torsdag er det siste og avgjørende kamp i de to siste gruppene, men Gruppe G med England og Belgia er som kjent allerede avgjort. Det er dog ikke gruppe H, her kjemper Japan, Senegal og Colombia om de to plassene i åttedelsfinalen.

Senegal - Colombia B 1,80 (spillestopp kl 15.55)


Mange trodde nok at Senegal skulle få "lett match" mot Japan søndag, etter at Senegal vant sin åpningskamp mot Polen 2-1. Men Senegal var ikke bedre enn Japan, snarere tvertimot og det var lite å si på at den kampen endte 2-2. Senegal er dog fortsatt i posisjon til å ta seg videre til åttedelsfinale, men da må de unngå tap mot Colombia.

Colombia røk altså på utvisning (Carlos Sanchez) allerede etter tre minutter i sin åpningskamp mot Japan og i tillegg straffe imot. Colombia kom seg aldri etter det sjokket og endte opp med å tape 1-2. Helt andre takter i kampen mot Polen søndag kveld, der det ble en overbevisende 3-0 seier. Men all den tid både Japan og Senegal står med fire poeng, må Colombia gå etter seier her.

Senegal kommer garantert til å være forsiktige i ettermiddag, da de vet at de er videre til åttedelsfinale dersom de unngår tap. Colombia er under press, men de har mange potensielle matchvinnere i sitt lag. 1,80 i odds på seier til Colombia er ikke veldig sprekt, men under tvil så setter vi pengene på at Colombia vinner denne og tar seg til åttedelsfinale.

Klikk her for å levere dette tipset

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.