Sponsortørke for Gull-Maren

Maren Lundby skriver autografer Midtstubakken i Holmenkollen hvor de norske hopperne trener på plast i det fine sommerværet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Maren Lundby skriver autografer Midtstubakken i Holmenkollen hvor de norske hopperne trener på plast i det fine sommerværet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby herjet i hoppbakken sist vinter, men verken OL-gull eller sammenlagtseier i verdenscupen har ført til noen pengefest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke jaktet spesielt på nye sponsorer. Jeg regner med at interessen er større enn før, men jeg har ikke merket noe løft, sier en forundret Lundby til NTB.

– Flere sponsorer vil jeg meg større trygghet, spesielt for framtiden. Jeg har valgt å fokusere på trening og hopping i sommer, fordi jeg tror fokus på hoppingen og gode resultater over tid vil være mye mer verdt.

– Frykter du at sponsorene tror OL-gullet bare var et blaff?

– Jeg har planer om å vise at jeg ikke er noe OL-blaff. Jeg skal vare i mange år. Jeg vil vise at jeg skal være med i dette sirkuset i mange år, sier Kolbukameratene-hopperen.

Hun satte kvinnehopping voldsomt på kartet her hjemme. OL-gullet i Pyeongchang ble raskt fulgt opp med sammenlagtseier i verdenscupen. Lundby er kun den fjerde norske skihopperen som vinner krystallkula.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby er ikke tom på ideer for hva hun kan bidra med overfor sponsorene.

– Jeg er klar til å stille opp. Det er viktig at vi har samme verdier og kan stå for de samme. De får ekte vare fra Toten. Jeg er ydmyk og entusiastisk. Kanskje kan jeg være personlig trener for en stor bedrift. «Få sprettrumpe med Maren Lundby», humrer Lundby i sommervarmen.

Hun drar inn drøyt 100.000 kroner årlig i personlige sponsorer. Lokalt er velviljen stor til å hjelpe Bøverbru-jenta.

– De fleste kommer fra Toten, Lillehammer og Trysil, så det hopper inn penger fra begge sider av Mjøsa, sier Lundby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Hopprinsessene drømmer om å kopiere Lundby-suksessen

Bonanza

Hoppsjef Clas Brede Bråthen smiler der han går rundt blant over 220 barn på sommersamlingen i Midtstuen.

– Det er stor forskjell på Marens popularitet i fjor og i år. Det er bonanza her. Nå er Maren den store. Hun er en meget reflektert ung dame som vet at hemmeligheten bak suksess er hardt arbeid over tid, sier sportssjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Synes du det er rart at sponsorene ikke viser mer interesse?

– Hun kommer til å bli en av vinteridrettens største profiler. Hun gjør seg ikke bort i noen sammenhenger. Jeg tror ikke engang Bjørn Wirkola var like god og dominerende i sesong. Var han på pallen i alle renn? Men du må være en ener over tid. Én knallgod sesong er ikke nok. Derfor kan hennes markedsverdi sammenlignes med store utøvere som Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal, som begge har dominert i sine idretter i en årrekke.

Aktuelt: – De må kunne skille mellom jamsides landing og nedslag

Charterferie neste

– Hva får man i Maren Lundby?

– Hun har glimt i øyet og humor. Hun er ikke kjedelig, selv om hun er ekstremt flink på skolen og ekstremt grundig i alt hun gjør. Hun har den lille totningen i seg. Det kommer en del meldinger som det ligger bra tyngde bak. Det er humor med snert. Det vil folk få ser mer og mer av jo mer Maren vinner, mener Bråthen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby vant onsdagens Queen of The Hill-konkurranse i Midtstuen. Nå venter en uke med ferie i Syden.

– Jeg drar til Kreta med familien. Det blir trening på morgenkvisten, soling resten av dagen. Men jeg er litt rastløs av meg, så jeg må spille litt vanntennis. Jeg blir litt lei mot slutten av dagen og er litt for urolig til å ligge stille i solen hele dagen. Nå blir jeg vel snart Charter-Maren, humrer Lundby bare dager før hun hopper på chartertur.

Aktuelt: Svenskene har gitt opp skihopping, men 500.000 ser nyttårsrennet