Eirik Høitomt leder EM for travkusker

Eirik Høitomt leder EM for travkusker etter første dag. Foto: Roger Svalsrød / Hesteguiden / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter gode plasseringer i de fire første løpene vant Eirik Høitomt det femte løpet. Dermed leder han EM for travkusker etter første dag på Bjerke.

Mika Forss vant det første løpet med nestfavoritten Sprett Odin, mens Høitomt fikk maksimalt ut av sin sjanse med tredjeplass til outsideren Blessomen.

Høitomt kjørte deretter nestfavoritt Elken Secret Love til tett, slapp deretter teten og ble toer fra vinnerens rygg. Rick Ebbinge vant klart med S.K's Spartacus.

Tyske Michael Nimczyk viste fine taktiske egenskaper da han vant tredje EM-løp med tredjevalget Victor Hastrup. Høitomts Toledoss satt i køen underveis og ble nummer sju.

I fjerde løp ble det dramatikk til slutt. Nestfavoritt Millroyce ble styrt til tet av irske John Richardson og vant, men brøt ut et spor på oppløpet og sjenerte Eirik Høitomts hest Javier Palema. Det ble likevel tredjeplass for den norske championkusken.

I femte EM-løp kom seieren for Høitomt bak favoritten Support Kindness.

Dermed leder han etter første dag foran tittelforsvarer Forss og Nimczyk. Etter onsdagens løp på Bjerke i Oslo avsluttes EM torsdag på Åby i Mölndal utenfor Göteborg.

Forrige norske vinner av EM for travkusker var Gunnar Eggen i 1996.

Stillingen: 1) Eirik Høitomt 58, 2) Mika Forss 46, 3) Mikael Nimczyk 45, 4) Rick Ebbinger 45, 5) Franck Nivard 35, 6) John Rickardson 34.