Johaug skal slippe å ta over Bjørgens rolle alene

Therese Johaug skal slippe å ta over rollen til Marit Bjørgen på landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Therese Johaug skal slippe å ta over rollen til Marit Bjørgen på landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug har blitt 30 år og gjør comeback med en enorm rutine. Likevel skal hun ikke bli påtvunget å ta over Marit Bjørgens rolle på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske kvinnelandslaget i langrenn har gjennomgått store forandringer etter OL-sesongen i 2018. Trenerteamet har gitt seg, Therese Johaug har gjort comeback, mens Marit Bjørgen har sagt takk for seg.

At superveteranen ikke er en del av laget lenger var et av temaene den nye treneren Ole Morten Iversen tok opp på et lagsmøte på en av sine første samlinger.

– Vi hadde en runde hvordan vi skulle ha det sammen som lag. Da spurte jeg hvilken utfordring vi møtte med Marit borte. Vi kom fram til at det var roen og tryggheten som hun viste, avslørte Iversen til NTB.

Aktuelt: Johaug tredoblet resultatet under dopingutestengelsen

Bursdagsbarn

Selv om Therese Johaug kommer tilbake som landslagets største stjerne, er det viktig for Iversen at ikke 30-åringen må føle seg tvunget til å ta over Bjørgens rolles i gruppa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Verken hun eller noen av de andre skal ta over etter Marit. Therese kan gjøre det som både hun og Marit var god på. Andre ting må vi dele litt på. Det er opp til andre å ivareta det, ikke Therese alene, fortsatte landslagstreneren.

Johaug fylte 30 år under samlingen på Meråker mandag. Hun vil at det nye laget skal ta ansvar som en enhet.

– Jeg føler ikke at jeg sitter med noe som helst sånt sett. Jeg tror vi sammen skal klare å fylle tomrommet etter Marit. Det er veldig viktig for min del, at vi skal skape dette sammen, sa Johaug til NTB.

Aktuelt: Johaug knuste Northug i løpstest: – Hun er brutalt god

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Viktig rolle

Hun får støtte av Ingvild Flugstad Østberg.

– Jeg tror absolutt at det vil være en styrke for laget, at alle kan ta ansvar. Alle er kapteiner. Jeg tror det er litt viktig. Det er noen som kan si mer i noen sammenhenger, og at alle kan gjøre det på et eller annet sted slik at vi alle bidrar på alle områder. Samlet sett tror jeg det er best, sa Østberg til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det er ingen tvil om Johaug skaper en trygg ramme for det «nye» landslaget til Norge før VM-sesongen.

– For meg er det veldig betryggende, og for jentene. Og ikke minst, så er det godt for henne selv. Hun er oppriktig glad for å være tilbake. Hun føler på den store forskjellen på å være for seg selv og ha et lag i ryggen. Hun har sprudlet og hun kommer til å spille en viktig rolle. Hun har vært med lenge og prestert. Hun har hatt en vanvittig gjeninntreden og trives, sa Iversen.

– Jeg tror det er bra at vi kan starte på nytt alle sammen og virkelig ta tak. Nå har vi blanke ark og kan skape noe nytt og bra, avsluttet Johaug.

Aktuelt: – Johaug kommer til å dominere totalt