Portugal videre etter drømmescoring, gruppeseieren glapp

Cristiano Ronaldo bommet på straffe da Portugal spilte 1-1 mot Iran. Bildet er fra en tidligere kamp i mesterskapet. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Christiano Ronaldo bommet på straffe da Portugal spilte 1-1 i VM-møtet mot Iran mandag. Portugiserne er likevel klare for åttedelsfinale.

Iran hadde drømte om å nå åttendelsfinalene i VM, men lå etter kampen mot Portugal slagne igjen på gresset. Samtidig jublet de portugisiske spillerne for avansement.

Det hjalp ikke Iran at Portugals stjernespiller Christiano Ronaldo hadde en dårlig dag på jobb, og det hjalp heller ikke at de scoret et sent utligningsmål og leverte en svært god kamp. Uavgjortresultatet førte Iran opp på fire poeng, ett mindre enn Portugal og Spania som går videre fra Gruppe B.

Portugal styrte kampen fra start, men Iran forsvarte seg så godt de kunne. Men intet forsvar i verden kan gjøre noe med målet som Ricardo Quaresma leverte sekunder før pause på Mordovia Arena.

Vingen fikk ballen på høyresiden, skar innover, spilte vegg med Adrien Silva, og banket ballen opp i det lengste hjørnet.

Quaresmas drømmescoring skulle vise seg å bli Irans mareritt.

Straffebom

Seks minutter etter pause pekte dommeren på straffemerket. Christiano Ronaldo skar inn fra venstre og ble lagt i bakken av Saeid Ezatolahi.

Som så mange ganger før i dette mesterskapet vinket dommeren spillet videre, for så å signalisere at han ville ta en ny titt på hendelen på TV-skjermen. Ved hjelp av videobildene ble det dømt straffe, og Ronaldo stilte seg opp på ellevemeteren.

33-åringen la ballen ned til høyre, samme vei som keeper Alireza Beiranvand kastet seg. Straffebommen ga Iran ekstra krefter og de hvitkledde kom mer med i kampen.

Iran var flere ganger nær scoring, men fikk ikke ballen inn mellom stengene til Portugals keeper Rui Patrício før tre minutter på overtid. Igjen måtte dommeren ta en titt på skjermen før han tok en endelig avgjørelse. Kamplederen mente ballen hadde truffet Portugals Cédric i hånden og dømte straffe til Iran.

Straffen satte Karim Ansarifard sikkert i mål, og Iran jaktet scoringen som ville sendt dem videre i mesterskapet. Det målet kom aldri, til tross for en gedigen sjanse helt på slutten.

Nær rødt

Ronaldo var nær ved å se det røde kortet ti minutter før slutt. Superstjernen, som framsto litt sur gjennom hele kampen, brukte armene aktivt og traff Morteza Pouraliganji i hodet. Dommeren brukte lang tid på å se hendelsen på video før han bestemte seg for at fargen på kortet ble gult.

I den andre kampen i gruppa spilte Spania 2-2 mot allerede utslåtte Marokko. Dermed vinner Spania Gruppe B med fem poeng. Det er samme poengsum som Portugal, men spanjolene vinner på grunn av flere scorede mål.

Det betyr at Portugal møter Uruguay i åttendelsfinalen, mens Spania møter Russland.

For Iran og Marokko er mesterskapet over.