Spania videre tross marokkansk skremmeskudd

Spanias landslagssjef Fernando Hierro slapp med skrekken. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis / NTB scanpix
Spanias landslagssjef Fernando Hierro slapp med skrekken. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et vaklende Spania er klar for åttedelsfinale i fotball-VM etter å ha slitt seg til 2-2 mot et hardt kjempende Marokko mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske VM-fansen i Kaliningrad fikk hjertet i halsen ved flere anledninger i Kaliningrad. Med marokkansk seier ville det spanske eventyret vært over dersom Iran samtidig slo Portugal.

Det scenarioet var aldri veldig nær å bli realitet, all den tid Portugal aldri lå under mot Iran. Men Spanias landslagssjef Fernando Hierro fikk nok likevel mye å tenke på etter å ha sett laget sitt slite.

Hierro kan samtidig starte forberedelsene til åttedelsfinalene som gruppevinner, takket være Irans sene utlikning mot Portugal. Der venter Russland, som ble nummer to i gruppe A etter 0-3-tap for Uruguay mandag.

Marokko utslått

For Marokko var VM-eventyret over allerede foran den siste gruppespillskampen i Kaliningrad. Landslagssjef Herve Renard mønstret likevel et sultent mannskap på jakt etter en solid VM-skalp.

Kaptein Mehdi Benatia var vraket i Marokkos startoppstilling til fordel for Wolverhampton-forsvarer Ghanem Saiss.

Og det startet så visst bra for marokkanerne. Kun 14 minutter var spilt da den spanske veteranen Andres Iniesta slo en stygg feilpasning, og i forsvarsleddet var midtstopperkjempen Sergio Ramos feilplassert.

Alene med keeper David de Gea var Khalid Boutaïb iskald og sendte Marokko opp i en særdeles overraskende ledelse. Da luktet det en sensasjon i Kaliningrad.

Spania brukte samtidig bare fire minutter på å slå tilbake. Real Madrid-stjernen Isco avsluttet et nydelig angrep regissert Diego Costa og nevnte Iniesta.

Store sjanse

Marokko var samtidig ikke ferdige med å skremme det langt mer stjernetunge spanske mannskapet. Kort tid etter scoringen fikk målscorer Khalid Boutaïb sin andre sjanse alene med keeper. Ved det tilfellet gikk Manchester United-profilen de Gea seirende ut av duellen.

Dermed kunne den spanske fansen trekkke pusten på tribunen. Det ble det også anledning til 12 minutter ut i annen omgang.

Da fikk Watford-spiller Nordin Amrabat kjempetreff fra skrått hold. De Gea ble passiv tilskuer til at ballen smalt i krysstolpen og ut igjen på banen.

Så kom scoringen som så ut til å avgjøre kampen. Youssef En-Nesyri steg til værs i feltet etter et innlegg og stanget ballen vakkert i hjørnet bak de Gea. Sergio Ramos ble slått grundig i duellen forut for målet som ga Marokko en sensasjonell 2-1-ledelse.

Spania virket rystet, men hadde ytterligere et comeback på lager. På overtid sikret innbytter Iago Aspas 2-2 etter å ha fått godkjent sin scoring av videodommerne. Han ble først vinket av for offside.

Dermed kan Spania se fram til åttedelsfinale mot vertsnasjonen Russland. Portugal møter Uruguay.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært