Argentina-sjefen: – Det har vært vanskelige dager

Argentinas landslagssjef Jorge Sampaoli har presset på seg. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky / NTB scanpix
Argentinas landslagssjef Jorge Sampaoli har presset på seg. Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Argentinas landslagssjef Jorge Sampaoli står med ryggen mot veggen foran tirsdagens skjebnekamp mot Nigeria i fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

58-åringen og hans stjernetunge mannskap står med ett poeng og er tabelljumbo i gruppe D foran kampen som vil avgjøre gruppespillet for forrige VMs finalist.

Etter 0-3-smellen i torsdagens møte mot Kroatia har Sampaoli stått i en storm av kritikk, ikke minst på sosiale medier. Det har også kommet rapporter om at landslagssjefen har mistet spillernes tillit.

Foran tirsdagens Nigeria-møte hevder Sampaoli at han har brukt minimalt med tid på støyen.

– Jeg bryr meg ikke om det som skjer i den virtuelle verden. Jeg gjør alt jeg kan for å ikke la dem påvirke meg, og jeg konsumerer ikke falske nyheter, sa han mandag.

– I Argentina er fotball stor lidenskap. Derfor er det mange kommentarer og historier. Noen av dem er sanne, andre halvsanne og noen ren løgn, tilføyde han.

En innrømmelse kom landslagssjefen samtidig med:

– Det har vært vanskelige dager etter tapet for Kroatia.

Tirsdag er kun seier godt nok for Argentina og Lionel Messi dersom det skal bli plass i åttedelsfinalene.

– Jeg er overbevist om at vi vil skrive et nytt kapittel i landslagets historiebøker, sa landslagssjefen dagen før dagen.

Ifølge rapportene skal han ha gått med på å bytte formasjon mot Nigeria på oppfordring fra spillerne. 4-2-3-1 byttes ut med 4-3-3.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden