Skuffet Ruud legger gress-satsing på is etter Wimbledon-exit

Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix
Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7.

Etterpå var naturlig nok den norske 19-åringen svært skuffet.

– Det var en tøff motstander, og vi visste at han var god og spiller hurtig. Jeg klarte ikke finne rytmen og mine egne slag. Det ble for mange feil, sa Ruud til Eurosport.

Tennisprofilen la ikke skjul på at kvalifiseringsduellen i London ble et nytt bevis på at gress ikke er hans favorittunderlag.

– Jeg hadde lyst til å prøve å spille på gress i år, men det blir nok ikke så mange gressturneringer i tiden som kommer, sa Ruud.

Glad vinner

Han tapte det første settet 4-6 og var ille ute tidlig i det andre også. Hoang tok ledelsen 2-0 og var nær ved å bryte Ruud for andre gang til 3-0.

I stedet reiste nordmannen seg og brøt franskmannens serve. Deretter fulgte spillerne hverandre tett til 5-5. Da ble Ruud straffet for et par dårlige server og måtte et nytt brudd.

I det neste gamet servet Hoang relativt enkelt hjem kampen.

– Jeg er kjempeglad. Dette er første gang jeg kommer hit til Wimbledon. Det var en tøff kamp, og det var mye nerver. Jeg forsøkte å være fokusert hele veien, sa franskmannen til Eurosport etter kampen.

Må glemme

Ruud var mest opptatt av å se framover.

– Det er nok bare å prøve å glemme dette så fort som mulig, sa 19-åringen, som ergret seg over at franskmannen brukte lang tid på sine server gjennom deler av kampen.

– Jeg ble irritert fordi Goiang hev opp og tar ned ballen mer enn sju ganger i løpet av en kamp. Det distraherer meg og min rytme. Det skal ikke gå ut over meg at han trøbler med oppkastet sitt, sa Ruud - som påpekte problemet overfor dommeren.

19-åringen og franske Hoang er for øvrig gamle kjenninger. Ruud vant 7-5, 6-4 da de to møttes i semifinalen i Challenger-turneringen i Francavilla foran Roland Garros-turneringen tidligere i år.

Grus i Båstad

22 år gamle Hoang er rangert som nummer 232 i verden. Ruud var på 144.-plass da den ferske rankingen ble presentert mandag.

Casper Ruud spilte seg fram til hovedrunden både i Australian Open og Roland Garros tidligere i år. I begge de to Grand Slam-turneringene ble det tap i 2. runde.

Wimbledon-opplevelsen ble altså atskillig kortere.

I tiden som kommer skal Ruud spille to turneringer i Tyskland. Deretter deltar han i grusturneringen i svenske Båstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden