Tennis-Ruud klatrer på verdensrankingen

Casper Ruud klatrer på verdensrankingen i tennis. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix
Casper Ruud klatrer på verdensrankingen i tennis. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud (19) klatrer til 144.-plass på den ferske verdensrankingen i tennis. Det er tre plasser opp fra forrige uke. Rafael Nadal er ny verdensener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge beste tennisspiller forbedrer rankingplasseringen sin tross exiten i 2. runde av Challenger-turneringen i Slovakia forrige uke.

Ruud kan klatre ytterligere hvis han lykkes i den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen med start mandag. 19-åringen møter en gammel kjenning i 1. kvalifiseringsrunde. Nordmannen møter franske Antoine Hoang. Ruud vant 7-5, 6-4 da de to møttes i semifinalen i Challenger-turneringen i Francavilla foran Roland Garros.

22 år gamle Hoang er rangert som nummer 232 i verden. Dersom Ruud avanser til 2. runde i Wimbledon-kvalifiseringen, venter vinneren av duellen mellom Bradley Klahn (nummer 170 i verden) og Ricardo Ojeda Lara (nr. 198).

– Veldig viktig

Rankingen betyr mye for team Ruud.

– Det er veldig viktig å være blant de 100 beste med tanke på å komme inn i Grand Slam-turneringer og turneringene under det sjiktet, har far og trener Christian Ruud tidligere sagt til NTB.

– Målet vårt er å komme topp 100 i løpet av året. Det er på et vis en magisk grense.

Nadal ny verdensener

Tidligere i år tok Casper Ruud seg til hovedturneringene både i Australian Open og Roland Garros.

Rafael Nadal tok tilbake topplasseringen på verdensrankingen etter at Roger Federer tapte finalen i turneringen i Halle mot Borna Cilic. Sveitseren faller til annenplass.

At kroaten Marin Cilic og Grigor Dimitrov fra Bulgaria bytter plasser slik at Cilic er nummer fem, mens Dimitrov kommer på sjetteplass, er den eneste øvrige forandringen blant topp ti.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden