Helleland om spisset kamp om presidentvervet i NIF: – Viktig med mange kandidater til toppverv

Linda Hofstad Helleland (t.h.) og Tom Tvedt var ofte i tottene på hverandre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Linda Hofstad Helleland (t.h.) og Tom Tvedt var ofte i tottene på hverandre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland vil ikke si noe om Sven Mollekleivs kandidatur som ny idrettspresident.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2016 uttalte Mollekleiv seg positiv til Hellelands daværende krav om mer åpenheten i norsk idrett.

– Kulturministeren sier at staten har krav på dokumentasjon når staten bevilger penger. Det er et meget rimelig krav. For dette er offentlige midler, sa Mollekleiv til VG.

Er blitt spurt

I helgen ble det kjent at Mollekleiv er åpen for å erstatte Tom Tvedt som idrettspresident.

– Idretten og valgkomiteen må se på dette, men dersom de tar kontakt og spør, så er jeg veldig positiv. Det å være idrettspresident er et viktig tillitsverv for idretten, samfunnet og frivilligheten her til lands. Det er en realitet at veldig mange har spurt om jeg kan ta på meg en slik utfordring, sa Mollekleiv til VG lørdag.

Tom Tvedt, som selv skal være lysten på en periode til som idrettspresident, innrømmet i januar at hans forhold til tidligere kulturminister Helleland hadde vært «utfordrende».

Nekter å kommentere navn

Helleland er nå barne- og likestillingsminister, men fortsatt en tung stemme i idretten gjennom sitt verv som visepresident i WADA. Den tidligere kulturministeren vil ikke kommentere navn i det som kan bli en kamp om presidentvervet i NIF.

– Det er viktig at det er mange kandidater til toppverv i idretten både her hjemme og internasjonalt. Kandidater må få slippe fram med sitt verdisyn og fortelle åpent om hvordan de vil ta idretten videre, men jeg har ingen kommentarer om enkelte kandidater. Det er kun idretten selv som skal velge sine ledere framover, sier Helleland til NTB.

– Det er positivt i en grunnleggende demokratisk organisasjon som idretten er, at flere kandidater kan stille og være tydelig på hvilket lederskap de vil føre for å styrke idretten for framtiden. Det er helt nødvendig med åpne og demokratiske prosesser. Dette skal ikke politikerne blande seg inn i, idretten skal selv velge sine ledere, fortsetter den tidligere kulturministeren.

Etter at Helleland byttet departement, har det roet seg rundt Tom Tvedts posisjon i Idretts-Norge. Idrettspresidenten har en helt annen tone med nåværende kulturminister Trine Skei Grande.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden