Portugisiske Queiroz kan sende fødelandet ut av VM

Irans landslagstrener Carlos Queiroz skal opp fødelandet Portugal i VM mandag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez / NTB scanpix.
Irans landslagstrener Carlos Queiroz skal opp fødelandet Portugal i VM mandag. Foto: AP Photo/Manu Fernandez / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Cristiano Ronaldo vil skyte Portugal videre i VM, men i veien står et Iran-lag ledet av en hovedtrener som er fullt og helt portugisisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlos Queiroz leder et Iran-lag som ved seier kan snyte Portugal for en forventet åttedelsfinale i VM.

– Vi har ingenting å tape, mens de har alt å tape, sier den portugisiske manageren før møtet mandag.

65-åringen kjenner godt til Cristiano Ronaldo. Queiroz var hovedtrener for Portugal fra 2008 og fram til han fikk sparken i 2010.

Det er nesten åtte år på dagen siden Queiroz' Portugal tapte åttedelsfinalen i VM 0-1 mot Spania, og en frustrert og lite målglad Ronaldo ga Queiroz skylden for nederlaget.

Siden det har mye skjedd, ikke minst for Ronaldo. For Queiroz har de sju siste årene handlet om Iran.

Nå er hans landslag en seier unna et historisk avansement til en åttedelsfinale i VM, og like langt unna å sende hjem en av VM-favorittene.

– Vi vet at det kommer til å bli vanskelig, men da vi kom hit forventet vi ikke at noe skulle være lett. Vi er her for å kjempe for vår drøm med verdighet og stolthet foran de iranske supporterne. Vi har ingenting å tape, men de (Portugal) har alt å tape, sier han.

Før møtet mellom lagene har landslagstreneren kalt Portugal for «Cristiano Ronaldo og en gruppe spillere som løper etter ham».

Portugals nåværende trener Fernando Santos bryr seg ikke om Queiroz' kjennskap til Ronaldo.

– Det er laget Portugal som spiller mot Iran, og absolutt ingen trenere som spiller mot hverandre eller Cristiano Ronaldo som spiller mot noen, sa han på en pressekonferanse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden