HamKam så rødt da Viking tok alle poengene

HamKams keeper Lukasz Zdzislaw Jarosinski fikk tidlig rødt kort i bortekampen mot Viking søndag. Hjemmelaget vant til slutt 2-0. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viking vant 2-0 hjemme mot HamKam i 1. divisjon i fotball søndag. Også Aalesund og Strømmen sikret seg tre viktige poeng.

Viking tok imot HamKam da lagene tyvstartet den 14.-runden i 1. divisjon. Gjestene åpnet best, men da HamKam-keeper Lukasz Jarosinski så det røde kortet etter ni minutter endret kampbildet seg totalt.

Målvakten rev ned Tommy Høiland etter å ha rotet bort ballen på egen halvdel, og gjestene ble redusert til 10 mann. Å spille med én mann mindre de siste 80 minuttene ble en for tung oppgave for mjøs-laget, og tre minutter etter hvilen sprakk nullen.

Høiland headet inn Vikings første mål etter en corner. Spissen vant en duell mot Marco Priis Jørgensen, som hadde tatt Jarosinskis plass i HamKam-målet.

Kun to minutter senere doblet Viking ledelsen, også da med Høiland i en av hovedrollene. Et hardt innlegg ble slått lavt inn i 16-meteren. André Danielsen hoppet over ballen, som dermed havnet hos Høiland. Med én berøring sendte han ballen til Danielsen, som kom alene med keeper og økte til 2-0.

Begge lag kom til flere sjanser mot slutten av kampen, men flere scoringer ble det ikke.

Ny AaFK-seier

I de øvrige kampene søndag tok serieleder Aalesund tre nye poeng etter 3-0 hjemme mot Notodden. Scoringer av Robert Sandnes og Torbjørn Agdestein, samt ett selvmål av Jonathan Asp, sikret den tredje strake seieren for AaFK.

På Jessheim stadion tok Sandnes Ulf ledelsen ved Shola Akinyemi borte mot Ull/Kisa. Nicolay Solberg og Kristoffer Normann Hansen sørget for at hjemmelaget gikk til pause med 2-1, men Tapio Heikkilä fastsatte sluttresultatet til 2-2 og dermed poengdeling mot slutten av kampen.

Også Tromsdalen og Florø delte poengene, men her ble det ikke scoret mål.

Ledet tre ganger

Også i oppgjøret mellom Åsane og Levanger ble det poengdeling. På Myrdal stadion tok hjemmelaget ledelsen ikke mindre enn tre ganger, men Levanger kom tilbake hver gang. Jonas Hestetun, Tomas Kristoffersen og Erik Huseklepp scoret for Åsane, mens Jo Sondre Aas, Robert Stene og Vegard Voll sørget for bortelagets utligning.

Levanger måtte for øvrig spille kampen i Åsanes bortedrakter. Trønderne hadde nemlig glemt å ta med seg sine egne trøyer til Bergen.

På Gjemselund tok Strømmen med seg alle poengene hjem i bortemøtet mot Kongsvinger. Sindre Mauritz-Hansen og Emil Sildnes scoret for Strømmen, mens Niklas Castro scoret for hjemmelaget.

I senkampen spilte Sogndal 0-0 hjemme mot Jerv. Resultatet gjør at vertene fortsatt ligger på annenplass i 1. divisjon, men Eirik Bakkes lag kan bli passert av Mjøndalen tirsdag.

Aalesund leder serien med 32 poeng. Sogndal følger seks poeng bak, mens Mjøndalen og Viking står med 25 poeng. På de tre siste plassene ligger Strømmen med 13 poeng, mens Levanger og Florø har 12.