Falcao scoret endelig i VM da Polen røk ut

Colombia-stjernen Radamel Falcao jubler for scoring i 3-0-seieren over Polen. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Radamel Falcao fikk et etterlengtet VM-mål på merittlista da Colombia slo Polen 3-0. Resultatet sendte Robert Lewandowski og co. ut av mesterskapet.

Mens polakkene ikke har noe annet enn æren å spille for i siste gruppekamp, har Colombia VM-skjebnen i egne hender. Seier mot Senegal torsdag garanterer søramerikanerne avansement til åttedelsfinalene.

Det var lenge en sjansefattig kamp i Kazan, men colombianerne fikk med seg 1-0 til pause etter en stopperscoring fra Yerry Mina. Barcelona-spilleren stanget inn ledelsen i det 40. minutt. I forkant prikket forrige VMs toppscorer James Rodríguez inn et godt slått hjørnespark.

Mye av luften gikk ut av Polen 20 minutter før slutt. Da lurte Falcao den polske offsidegrensa og plasserte inn 2-0 bak Wojciech Szczesny. Fem minutter senere økte Juan Cuadrado til 3-0 etter en saftig kontring.

Det betyr at VM-eventyret er over for polakkene.

– Jeg synes våre spillere virkelig gjorde sitt beste helt til siste slutt, men vi tapte mot et veldig godt lag og det må vi akseptere. Min oppfatning er at kampen var ganske jevn frem til vi slapp inn det første mål. Deretter endret vi til et mer offensivt system, og jeg er veldig lei meg for at vi tapte. I morgen kommer en ny dag, sa Polen-trener Adam Nawalka etter kampen.

Åpnet seg

Søndagskvelden var kanskje mest følelsesladd for Falcao. «El Tigre» gikk glipp av forrige VM på grunn av en alvorlig kneskade. Mot Polen kom endelig scoringen han har drømt om.

På tribunene var det er klart overtall av colombianske fans. De fikk se en nokså kjedelig første omgang, men fem minutter før pause kom målet som sørget for at kampen åpnet seg mer etter sidebytte.

Szczesny kom på halvdistanse, og dermed kunne Mina enkelt stange inn 1-0.

Robert Lewandowski måtte gå målløs av banen også søndag, men han fikk en stor sjanse etter en time. Bayern München-stjernen gjorde et nydelig nedtak, og det var kun en sterk redning fra David Ospina som stoppet ham fra å finne nettmaskene.

Ute

Det var tabber i forsvar som kostet Polen dyrt i 1-2-tapet for Senegal. Heller ikke mot Colombia var det patent forsvarsspill, og det utnyttet Falcao da han ble spilt gjennom etter 70 minutter. Kort tid senere ble polakkene felt på en kontring da Cuadrado fullførte det hele med å være iskald alene med Polens sisteskanse.

Med tapet ble Polen første europeiske lag som røk ut av VM.

Resultatet ga for øvrig Japan en gyllen sjanse til å avansere til cupspillet. Asiatene berget 2-2 mot Senegal tidligere søndag. Begge to står med fire poeng, men Japan møter utslåtte Polen i siste gruppekamp. Det kan være en fordel når alt skal avgjøres.