Danmark straffes etter tilskuerbråk i Russland

Danmarks fotballforbund er bøtelagt av FIFA etter de danske supporteres oppførsel. På bildet ses Danmarks norske landslagstrener Åge Hareide.
Danmarks fotballforbund er bøtelagt av FIFA etter de danske supporteres oppførsel. På bildet ses Danmarks norske landslagstrener Åge Hareide. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det danske fotballforbundet (DBU) har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi tar boten til etterretning. Nå konsentrerer vi oss kun om tirsdagens kamp, opplyser DBU til nyhetsbyrået Ritzau.

FIFA begrunner boten med uroligheter blant de danske tilskuerne, som blant annet skal ha tatt med seg et banner med grovt språkbruk på stadion i 1-1-kampen mot Australia.

Ifølge Reuters mener FIFA også at de danske tilskuerne skal ha kastet gjenstander mot australske fans, og ikke respektert den australske nasjonalsangen før kamp.

AP skriver at FIFA benytter seg av elektronisk overvåking på stadionene for å avsløre dårlig oppførsel blant supporterne.

Tirsdag har de danske supporterne muligheten til å rette opp inntrykket overfor FIFA. Da venter Frankrike i den siste gruppekampen.

Frankrike er allerede videre til utslagsrundene, og for Åge Hareides mannskap holder det med uavgjort for å slå følge med franskmennene.

Også tap kan sende danskene videre, men da må Peru samtidig ta poeng mot Australia i den siste kampen i gruppe C.