Stølås-kanon sikret Haugesund-poeng

Alexander Stølås sikret ett Haugesund-poeng med sin scoring i 2-2-kampen mot Lillestrøm. Her fra en tidligere kamp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Stølås noterte seg for et kremmerhus av en scoring og feiret med to saltoer da Haugesund spilte 2-2 hjemme mot Lillestrøm i Eliteserien søndag.

Vertene gikk mot hjemmetap da Stølås fikk ballen skrått ute til venstre etter et innlegg fra høyre. 29-åringen ladet kanonen og dundret ballen knallhardt i mål bak en sjanseløs Marko Maric i LSK-buret.

Venstrebackens feiring sto i stil med klassescoringen da han dro fram baklengs salto både én og to ganger i de påfølgende sekundene.

Lehne Olsen-dobbel

LSKs Thomas Lehne Olsen så lenge ut til å bli tungen på vektskålen. Spissen satte først inn 1-0 etter 28 minutter da han fikk ballen av Erling Knudtzon og headet den i nettmaskene, men vertene slo tilbake like før pause da David Akintola utlignet etter innlegg fra nettopp Stølås.

Lillestrøms spydspiss var ikke ferdig for dagen, og etter 51 minutter raget han høyest på et frispark og headet inn 2-1 med sin femte Eliteserie-scoring denne sesongen.

– Det er første kamp etter en ferie, så jeg håper jeg har gjort noe riktig i ferien. Så håper jeg at jeg kan fortsette å bidra til at Lillestrøm scorer mål, sa Lehne Olsen etter kampen.

I bunnen

FKH hadde flere kjempemuligheter til å utligne like etter 2-1-scoringen, men det måtte et kanontreff fra Stølås til for å sikre ett poeng.

Resultatet gjør at Haugesund har 25 poeng på tredjeplass, mens Lillestrøm har 13 poeng på 13.-plass.

Det er kun to poeng ned til Start på nedrykksplass for Arne Erlandsens lag.