Branns drømmetall: 0,38 baklengsmål i snitt lukter av gull

Branns Vito Wormgoor (på kne) er sjelden ute av spill. Branns defensiv er i særklasse denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Branns Vito Wormgoor (på kne) er sjelden ute av spill. Branns defensiv er i særklasse denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann er på rekordkurs. Fem baklengsmål på 13 kamper gir historisk statistikk. – Vi trener nesten ikke forsvarsspill, sier trener Lars Arne Nilsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

0,38 scoringer er det motstanderne har klart i snitt per kamp mot Brann i år. Siden den øverste divisjonen ble utvidet til 16 lag (30 kamper) i 2009, er RBKs 20 fra i fjor beste prestasjon når det gjelder innslupne mål.

Fortsetter Brann med samme gjerrighet resten av denne sesongen, havner laget rett over ti baklengs.

– Det er en bra statistikk det, og det er mange grunner til den. Hele laget forsvarer seg, og det henger også sammen med hvordan vi angriper: Offensiv markering, hvor vi angriper og hva slags risiko vi angriper med. Vi har gode folk i boksen og er flinke på dødball, sier Nilsen til NTB.

– Så lenge vi unngår skader og får spille med det laget vi har gjort stort sett fram til nå, så er vi vanskelige å score på.

På topp

– Vi trener ikke mye på forsvarsspill, mer angrep og hvordan vi skal unngå brudd og kontringer mot oss. Det skjer nesten aldri. I år har vi også lagt om litt, i hvert fall mot de beste lagene. Vi prøver å «drepe» motstandernes spill ved å løpe mye. Vi vil være et løpssterkt lag som kan bryte ned de beste lagenes spill, sier Nilsen til NTB.

I Bergen er det realistisk gullhåp med en ledelse på fem poeng ned til Ranheim og sju til Rosenborg når to kamper gjenstår til halvgått løp. Branns spiller mot Odd i Skien mandag. Der ble det 0-0 i fjor.

Disse lagene har scoret på Brann i serien i år: Strømsgodset, Sarpsborg, Haugesund, Lillestrøm og Rosenborg.