Svenskene følte seg hånet av Tyskland: – Ekkelt!

Sverige-trener Janne Andersson var fly forbannet etter å ha følt seg hånet av to personer i det tyske støtteapparatet etter at Toni Kroos ga Tyskland 2-1 i VM. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det gikk en kule varmt på sidelinjen da Tyskland slo Sverige 2-1 i VM langt ut i overtiden. Etterpå raste svenskene over det de mente var provoserende feiring.

Toni Kroos ble matchvinner med en frisparkperle fem minutter på overtid. To personer i det tyske støtteapparatet klarte ikke å holde igjen og feiret foran den svenske benken. Svenskene så på det som et direkte hån av landslagssjef Janne Andersson, som reagerte med et voldsomt sinne.

Flere måtte gå mellom for å hindre at det hele utviklet seg til noe større.

– Det er mangel på respekt, sa Sverige-stjernen Emil Forsberg.

– Noen av de tyske lederne oppførte seg veldig, veldig usportslig, og da blir man forbannet. Man skal ikke håne motstanderen som man har kjempet mot i 95 minutter. Det er for dårlig, sa Andersson selv til TV 4 og kalte det hele «ekkelt».

Se video av hendelsen her:

Det er brutalt

Selve tapet beskrev han som det verste han har vært med på.

– Det er brutalt akkurat nå. Jeg hadde til og med en følelse av at vi kunne vinne i dag selv om vi ikke gikk for det. Vi fikk ikke med oss noe. Det er veldig tungt å slippe inn mål på overtid, sa Andersson.

Sverige tok ledelsen ved Ola Toivonen før pause. Tre minutter ut i annen omgang ordnet Marco Reus 1-1. Svenskene syntes å holde unna det tyske hardkjøret, og det så lyst ut da Jérôme Boateng ble utvist for sitt andre gule kort på tampen.

Likevel ble det tysk seier. Det sørget Kroos for med sitt frispark fem minutter på overtid.

Hets og dødstrusler

Jimmy Durmaz, svensken som lagde frisparket Tyskland scoret på, har fått kraftig kritikk, hets og dødstrusler på sosiale medier etter kampen.

– Det er idiotisk å gi ham hat for dette, sier John Guidetti ifølge VG.

Durmaz hadde selv ikke fått med seg hetsen da han ble intervjuet etter kampslutt.

– Nei, det har ikke vært tid til det. Jeg har alltid hat på min Instagram, så det er ingen fare. De får bare fortsette å hate.