Molde slo tilbake mot Stabæk etter VM-pausen

Molde-spillerne jublet etter at Fredrik Aursnes sendte hjemmelaget i ledelsen mot Stabæk lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Molde har brukt VM-pausen godt. Ole Gunnar Solskjærs menn åpnet forrykende og slo Stabæk 3-0 på hjemmebane i Eliteserien lørdag.

Molde og Stabæk kickstartet 14. serierunde etter knappe to ukers VM-pause, og det viste seg tidlig hvilket lag som hadde hatt best utbytte av treningsukene.

Fredrik Aursnes skuddet inn et frispark bak en lite kompetent Sayouba Mandé etter ti minutter, før Eirik Hestad økte til 2-0 fire minutter senere.

Stabæk fikk demmet opp bedre i andre omgang, men klarte ikke score selv. I stedet fikset Mattias Moström 3-0-seier for hjemmelaget.

Molde slo dermed tilbake etter 0-1-tapet mot Kristiansund i lokalderbyet i forrige serierunde. Stabæk har på sin side gått over én måned uten seier og befinner seg på kvalifiseringsplass før alle unntatt Brann og Odd spiller sine kamper søndag.

Svak involvering av keeper

Fredrik Aursnes ordnet ledelse til Molde allerede etter ti minutter. Midtbanespilleren skaffet selv et frispark 20 meter unna mål på venstresiden, før han tok Stabæk-keeper Sayouba Mandé på senga ved å curle ballen i lengste hjørnet i stedet for å slå et innlegg.

Stabæk-keeperen virket totalt uforberedt på et skudd. Han var tydelig på halvdistanse da skuddet snek seg inn bak ham.

Molde fortsatte i samme spor kun fire minutter etterpå. Daniel Chima Chukwu kjempet til seg ballen på høyresiden, før han sendte i vei et lavt skudd mot mål. Ballen snek seg forbi hanskene til Stabæks keeper og fant Eirik Hestad på bakre stolpe, som fikk en enkel jobb med å doble hjemmelagets ledelse.

Forsøk i tverrliggeren

Stabæk virket sjokkerte over Moldes innledning. Gjestene lot MFK produsere nok en sjanse like etter. Petter Strand fant Fredrik Brustad i feltet, men tross at han hadde en god skuddmulighet, gikk forsøket utenfor mål.

Stabæk kastet inn Andreas Hanche-Olsen for Ola Brynhildsen for å demme opp for Moldes venstreside i andre omgang, men det var likevel Molde som kom til omgangens første sjanse fra den siden, og sjansen var stor. Vegard Forren fikk tid til å sikte, og med en nøyaktig innersvinger fant han Chukwu. Spissen satte bredsiden til, men ballen gikk i tverrliggeren og ut.

Stabæk var plutselig tre mot én ti minutter før slutt da Forren mistet fotfestet, men keeper Mathias Eriksen reddet lagkameraten. Innbytter Emil Bohinen serverte John Hou Sæter på høyre for seg, men Eriksen ble stående i stedet for å gjøre et utslag og tok forsøket.

Mattias Moström toppet kampen for Molde med å fastsette sluttresultatet til 3-0 på nydelig vis med utsiden av høyresiden fra 14 meter rett før full tid. Molde tar med seg en god følelse før serieleder Brann venter i Bergen i neste serierunde.