Brun/Strandli til finale i verdenscupen i roing

Roerne Kristoffer Brun (tv) og Are Strandli under OL i Rio de Janeiro for to år siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Roerne Kristoffer Brun (tv) og Are Strandli under OL i Rio de Janeiro for to år siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffer Brun og Are Strandli var best i sitt semifinaleheat og tok seg til søndagens finale i lettvekt dobbeltsculler i verdenscupen i roing lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmennene klokket inn til 6.18,80 og var 1,49 sekunder raskere enn den belgiske båten med Tim Brys og Niels van Zandweghe på 2.-plass. Frankrikes Pierre Houin og Thomas Baroukh endte rett bak der igjen.

Kjetil Borch er også klare for søndagens A-finale i singlesculler. Han ble nummer tre i sitt semifinaleheat med 6.53,92. To tyskere kom foran ham på resultatlisten. Tim Ole Naske fikk 6.50,80 og Oliver Zeidler 6.52,4.

Ask Jarl Tjøm endte på 5.-plass i sitt semifinaleheat i lettvekt singlesculler. Dermed ble det B-finale på ham etter tiden 7.05,21. I B-finalen rodde han bedre og sikret seg seieren med tiden 7.00,93 etter et en knallhard avslutning. Midtveis lå han på 4.-plass.

Den norske dobbeltfireren endte på 5.-plass i sin semifinale, og dermed er konkurransene over for deres del. Det var drøye åtte sekunder opp til 3.-plass som ville ha gitt plass i A-finalen for Erling Øyasæter, Erik Solbakken, Oscar Stabe Helvig og Olaf Tufte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siri Eva Kristiansen og Maia Lund endte på 4.-plass i C-finalen i lettvekt dobbeltsculler for kvinner. Det var nærmere 11 sekunder opp til vinnerne Louisa Altenhuber og Laura Arndorfer fra Østerrike.

Marianne Madsen, Thea Helseth, Anna Een Sture og Inger Kavlie endte på 4.-plass i oppsamlingsheat i dobbeltfirer for kvinner. Dermed blir det ingen flere konkurranse for dem denne helgen.