Shaqiri ble den store helten mot Serbia

Sveits-spiller Xherdan Shaqiri (23) feiret med lagkameratene etter å ha avgjort kampen mot Serbia. Foto: Victor Caivano / AP

Med en kanonkule og et kontringsmål sørget Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri for sveitsisk 2-1-seier mot Serbia i VM fredag.

Serbia kunne sikret avansement med seier mot Sveits, men Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri ville det annerledes.

Begge feiret med å lage symbolet for den albanske ørnen med armene sine mot den serbiske fansen, etter å ha fått høre det av dem hele kampen. Shaqiri fikk også gult kort for å rive av seg trøya etter det etterlengtede seiersmålet.

Det så lenge ut som Serbia skulle sikre 1-1 og poengdeling, men på overtid kontret Xhaka inn vinnermålet for Sveits. Dermed er Sveits og Brasil i førersetet i kampen om videre VM-spill.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Stanget inn tidlig ledelse

Kun fem minutter var spilt da Aleksandar Mitrovic stanget serberne i ledelsen.

Som følge av scoringen la serberne seg noe mer bakpå. Halvtimen var spilt da Blerim Dzemaili og Sveits kunne sørget for balanse i regnskapet, men Vladimir Stojkovic var med på notene.

Likevel var det serberne som skapte det meste før pause. Dusan Tadic og Nemanja Matic hadde hver sin mulighet, men det 1-0 sto seg til pause.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM

Sveitsisk kanonkule

Sju minutter etter pause kom utligningen, og den sto til tjue i stil. Granit Xhaka dundret til med innsiden fra 25 meter, og serbernes sisteskanse var sjanseløs mot kanonkula til Arsenal-spilleren.

Like etter var Xherdan Shaqiri nære med det som kunne blitt et enda vakrere mål. Omtrent fra hjørnet av 16,5-meteren fyrte han løst et skudd som så vidt skrudde utenfor krysset, til stor lettelse for Serbia.

Sveitserne styrte andreomgangen, og på overtid ble Shaqiri matchvinner. Serbia sendte mange fremover, og Sveits valgte å kontre. Alene med keeper gjorde Stoke-spilleren ingen feil og kunne juble for tre poeng.