Hareide vurderer å gi VM-troppen en fridag

Danmarks trener Åge Hareide vurderer å gi spillerne sine en fridag i Russland.
Danmarks trener Åge Hareide vurderer å gi spillerne sine en fridag i Russland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De danske VM-spillerne vil muligens få en fridag fra trening i helga av sin norske landslagssjef Åge Hareide etter 12 intense dager i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å sikre friske bein og hoder til tirsdagens skjebnekamp mot Frankrike, vurderer Åge Hareide å la spillerne slippe en tur på treningsbanen lørdag.

Det bekrefter danskenes norske landslagssjef fredag, før spillerne skulle gjennom en lett trening dagen etter 1-1-kampen mot Australia.

– Vi kommer sannsynligvis til å trappe ned på treningene fram mot Frankrike-kampen, og det kan være at spillerne får fri fra trening lørdag for å hvile og ha litt alternativ trening, sa Hareide.

Kan komme utskiftninger

Martin Braithwaite, som har spilt rollen som VM-joker på benken så langt i mesterskapet, ønsker forslaget velkommen.

– Når man spiller i sin klubb har man som regel en fridag hver uke, så jeg tror det vil være en god idé, siden vi ikke har hatt en fridag siden vi kom hit, sa Bordeaux-spilleren.

Hvem som er i best slag kommer til å spille en rolle før Hareide skal ta ut laget mot Frankrike. Det kan bety at det kan komme utskiftninger i den danske startoppstillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må vurdere om vi skal bytte flere. Vi skal ha friske bein og en stor arbeidsinnsats, for blir vi slitne påvirker det vår måte å spille på, sa Hareide.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Mulig Kvist-retur

Landslagssjefen påpekte at tretthet og manglende rutine blant annet førte til flere feil mot Australia, siden danskene måtte bruke masse krefter på returløp.

Hareide opplyste også at William Kvist kan returnere til VM-troppen snart. Midtbanespilleren fikk påvist en punktert lunge og to brukne ribbein etter åpningskampen. I første omgang vil det være snakk om at han returnerer som tilskuer, men det kan være aktuelt å stable ham på beina før et eventuelt cupspill.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM