Argentinske treneres VM-mareritt

Jorge Sampaoli er en av fem argentinske landslagssjefer i fotball-VM, og den eneste som hittil har tatt poeng. Ett poeng er fasit for de fem etter ni spilte kamper. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix
Jorge Sampaoli er en av fem argentinske landslagssjefer i fotball-VM, og den eneste som hittil har tatt poeng. Ett poeng er fasit for de fem etter ni spilte kamper. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Argentinske fotballtrenere fløy høyt før VM, med ansvar for fem sluttspillklare lag. Etter ni kamper er fasit ett poeng og 3-18 i målscore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jorge Sampaoli har ansvar for fødelandet og førte Argentina til det eneste poeng sikret av en argentinsk trener så langt i mesterskapet, uten at det ble møtt med særlig jubel. Det kom i 1-1-kampen mot Island der Lionel Messi misbrukte et straffespark.

Kritikken mot Sampaoli er bare blitt sterkere etter 0-3-kollapsen mot Kroatia som er Argentinas styggeste VM-tap på 60 år og setter avansementet i ytterste fare.

José Pékerman og hans Colombia har spilt bare en kamp, men den ble tapt 1-2 mot Japan. Laget spiller sin annen kamp mot Polen søndag.

Juan Antonio Pizzi (Saudi-Arabia), Héctor Cúper (Egypt) og Ricardo Gareca (Peru) er alle uten sjanse til avansement med sine lag, etter to tap hver så langt. Deres resultater gir ingen plusspoeng for den argentinske trenerstandens ellers gode rykte.

Saudi-Arabia tapte 0-5 for Russland i åpningskampen etter VMs kanskje svakeste prestasjon og røk 0-1 for Uruguay. Pizzi har for øvrig spansk pass og spilte i sin tid landskamper for Spania, men han er fortsatt argentinsk statsborger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egypt startet med 0-1 mot Uruguay og forsvant ut med 1-3 mot Russland.

Peru tapte 0-1 for Danmark i åpningskampen og med samme sifre mot Frankrike i den neste. Dermed er også det laget ute av dansen.

I siste runde møtes Egypt og Saudi-Arabia. De bør det kunne bli seier til en argentinsk trener, og iallfall går flere enn ett poeng inn på argentinernes konto.

Argentina har fortsatt en mulighet til å ta seg videre. Da må Nigeria slås i siste kamp, men kanskje trenger Sampaolis lag også kroatisk hjelp i kampen mot Island.