Island kan skape VM-historie

Alfred Finnbogason utlignet til 1-1 for Island i åpningskampen mot Argentina. Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Island skapte EM-feber for to år siden. Etter Argentinas havari torsdag, har Island en eventyrlig mulighet til å nå åttedelsfinale.

Fredagens oddsprogram inneholder tre flotte VM-kamper. Høydepunktet for mange kommer allerede like etter lunsj. Brasil spiller sin andre kamp i mesterskapet mot Costa Rica klokken 1400. I tillegg skal Island møte Nigeria og Serbia barker sammen med Sveits.

Les også: Skuddfoten til Coutinho skal tjene penger for oss

Nigeria - Island B 2,55 (spillestopp kl 16.55)


PS. Lenger ned i artikkelen lanserer vi også et målscorerspill
Det begynner å bli noen år siden Nigeria hadde et landslag som sjarmerte en hel fotballverden og det var ikke knyttet særlige forventninger til laget før VM. Åpningskampen mot Kroatia var ingen opptur i så måte. Nigeria skapte knapt noen målsjanser og tapte fortjent 0-2. Det går på tvers og bakover og selv med spillere som Victor Moses, Alex Iwobi og Odion Ighalo var det ikke mye futt i det Nigeria skapte fremover på banen.

NB! Potten i Eurojackpot er i vanvittige 862 millioner kroner! Du kan levere kupongen her.

Island gjorde en heroisk åpningskamp mot Argentina og selv om laget ble satt under voldsomt press utover i andre omgang, fikk Island med seg et meget viktig poeng. Dette skrev undertegnede før åpningskampen mot Argentina: "Island på sin side har sluppet inn elleve mål på sine fire siste oppkjøringskamper til VM, og det er meget foruroligende. Det er tvilsomt om Island er på samme nivå som under fotball-EM for to år siden under Lars Lagerbäcks fremragende ledelse". Så feil kan man altså ta, men det kan jo også ha sammenheng med at Argentina ikke var bedre. Ihvertfall er det lett å få det inntrykket etter at Argentina ikke uventet fikk problemer mot Kroatia torsdag og røk 0-3.

Med tanke på gårsdagens kamp er plutselig både Nigeria og Island i flott posisjon til å ta seg videre til åttedelsfinale. Dog skal det være fordel Island som med sitt ene poeng og avslutningskamp mot Kroatia (som allerede er klare for åttedelsfinale). Tre poeng for Island i dag og minst tre mål bedre målforskjell enn Argentina, gjør at Island vil ha en eventyrlig mulighet til å skape VM-historie og ta seg videre til åttedelsfinale.

Så er det jo slik at dagens kamp blir en helt annen utfordring for Island og vi kan naturligvis heller ikke avskrive Nigeria som med seier i dag, også vil være i en flott posisjon mot en eventuell åttedelsfinale. Vi spiller mest med hodet, men også litt med hjertet og lanserer Island-seier til pene 2,55 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet

Alfred Finnbogason scorer mål - 2,90 (spillestopp kl 16.55)

I tillegg til dette HUB-spillet, lanserer vi også et målscorerspill i dagens kamp. Spissen Alfred Finnbogason stod for Islands mål i 1-1 kampen mot Argentina og så veldig sprek ut. Augsburg-spissen sleit med skader i lenge denne sesongen og var ute av spill i februar, mars og store deler av april. Noterte seg likevel for tolv seriemål for Augsburg og scoret også mål for Island i begge de to siste oppkjøringskampene før VM (mot hhv Norge og Ghana). Totalt står han med 16 landslagsmål for Island. 2,90 i odds på at Alfred Finnbogason scorer mål i sin fjerde landskamp på rad, er ikke så verst odds og blir et tilleggspill for oss i kampen mellom Nigeria og Island i ettermiddag.

Klikk her for å levere dette spillet

Tekstforfatter: Kurt Leirvaag

Redaksjonen i ABC Nyheter har ikke vært involvert i produksjonen av dette innholdet. Se våre retningslinjer for annonsørinnhold.