Omdiskutert VAR-straffe hindret Danmark-seier

Mile Jedinak sikret 1-1 etter en omdiskutert VAR-straffe i første omgang. Foto: Gregorio Borgia / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et kanontreff av Christian Eriksen og en omdiskutert VAR-straffe sørget for 1-1 i VM-oppgjøret mellom Danmark og Australia.

Åge Hareides menn kunne langt på vei sikre avansement med seier mot Australia, men klarte bare uavgjort. Nå kan det hende at danskene blir avhengige av poeng mot Frankrike i siste gruppespillskamp for å gå videre.

Christian Eriksen sørget for at danskene fikk en drømmestart. Stadionuret viste kun seks minutter da Tottenham-spilleren hamret inn 1-0 på halvvolley etter en leken pasning fra Nicolai Jørgensen. Eriksen har nå vært direkte involvert i 18 mål, hvorav 13 scoringer og fem målgivende, på hans siste femten landskamper.

Nicolai Jørgensen burde ha doblet ledelsen etter 23 minutter, men headinga fra fem meter gikk like utenfor.

Omdiskutert VAR-straffe

Etter 35 minutter fikk dommer Antonio Mateu beskjed på øret om en mulig straffe etter en hands fra Yussuf Poulsen. Etter å ha sett situasjonen valgte dommeren å peke på straffesparkmerket og vise Poulsen det gule kortet.

TV-bildene viser at headingen fra Matthew Leckie traff Poulsens hånd, men tiden og avstanden var kort. Det avgjørende var derimot at hånden var i en unaturlig posisjon ifølge den spanske kamplederen.

Mile Jedinak var iskald fra elleve meter og sendte Kasper Schmeichel feil vei. Dermed sprakk nullen for danskenes keeperkjempe etter 571 minutter uten baklengs på landslaget.

Målløs andre omgang

1-1 sto seg til full tid. Andre omgang var jevn og bølget mye fram og tilbake, men Australia presset mest.

Aaron Mooy var svært nærme ved å fullføre en australsk snuoperasjon ved en vanvittig langskudd, men ballen gikk like utenfor krysset etter 70 minutter spilt.

Minuttet senere snek skuddet til danske Pione Sisto seg like utenfor stolperota.

Australias Andrew Nabbout måtte kaste inn håndkleet drøye kvarteret før slutt med det som lignet på en skulder ut av ledd.

Gruppa ikke avgjort

Etter dagens kamp er Australia avhengig av seier mot Peru i siste gruppespillskamp. Frankrike sikrer avansement med seier i dagens kamp mot Peru.

Danmarks mesterskapsfremtid er uviss. Danskene står med fire poeng på de to første kampene.