Galgenhumor etter arabisk VM-fiasko

Mohamed Salah og Egypt kom til kort i VM-kampen mot Russland onsdag. De arabiske lagene har tapt alle sine sju kamper så langt, og Egypt, Marokko og Saudi-Arabia ble onsdag de tre første lagene som ble utslått av mesterskapet. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix
Mohamed Salah og Egypt kom til kort i VM-kampen mot Russland onsdag. De arabiske lagene har tapt alle sine sju kamper så langt, og Egypt, Marokko og Saudi-Arabia ble onsdag de tre første lagene som ble utslått av mesterskapet. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen ventet at et arabisk lag skulle vinne fotball-VM, men at Egypt, Marokko og Saudi-Arabia samme dag ble VMs tre første utslåtte lag kan bare kalles fiasko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fire arabiske lagene i VM-sluttspillet har tapt alle sine sju kamper så langt og scoret bare ett mål. Tunisia er alene om å ha sjanse til avansement, men laget tapte for England i åpningskampen og møter sterke Belgia i den neste.

Med Mohamed Salah i spissen for et talentfullt lag var det stilt visse forventninger til Egypt, men laget forsvant ut med to strake tap akkurat som Marokko og Saudi-Arabia. Det ble flittig kommentert på sosiale medier.

En hevdet galgenhumoristisk at det er tegn på arabisk enhet.

– Arabiske land er aldri enige om noe som helst, men nå finner de sammen og forlater VM i samlet flokk, var meldingen.

Andre kommenterte at FIFA i virkeligheten står for «Football Is not For Arabs».

Tok det personlig

Mindre humor var det i uttalelsene som kom fra Saudi-Arabias myndigheter etter at laget fulgte opp 0-5-ydmykelsen mot Russland med 0-1 mot Uruguay. Idrettsminister Turki Al-Sheikh sa at han tar resultatene som en personlig fornærmelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har gjort alt vi kunne for landslagsspillerne, og de har svertet mitt ansikt, sa han.

Marokko har vært uheldig i begge sine kamper, men er etter to 0-1-tap like sjanseløs på avansement som de andre arabiske lagene.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Frykter ydmykelse

Den arabiske nedturen i Russland er spesielt lite velkommen ettersom VM om fire år skal avvikles i Midtøsten for første gang. Vertslandet Qatar har aldri greid å kvalifisere seg til et VM-sluttspill og får sin VM-debut i kraft av status som hjemmelag.

Mange spår allerede nå at Qatar vil skrive historie ved å bli første vertsnasjon som taper åpningskampen, og kanskje alle sine kamper.

– Vi arabere må være ærlige. Vi fortjener ikke å være med i de store turneringene, tvitret en skuffet tilhenger etter onsdagens fadese.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM