Blatter møtte Putin for «småprat og drinker»

FormeTidligere FIFA-president Sepp Blatter er i VM på invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin og forteller at han var gjest hos Putin i Kreml onsdag.
FormeTidligere FIFA-president Sepp Blatter er i VM på invitasjon fra Russlands president Vladimir Putin og forteller at han var gjest hos Putin i Kreml onsdag. Foto: Dmitry Serebryakov / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere FIFA-president Sepp Blatter møtte Vladimir Putin i Kreml onsdag kveld. Blatter er i fotball-VM på invitasjon fra Russlands president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi møttes i Kreml for småprat, drinker og litt mat. Det var veldig uformelt, sa 82-årige Blatter torsdag til nyhetsbyrået DPA.

– Vi snakket om fotball, den gode starten på VM og spesielt det russiske lagets gode start.

Blatter var FIFA-president da Russland kontroversielt ble tildelt VM-sluttspillet, og sveitseren knyttet tette bånd til Putin. Han er utestengt fra all fotball etter korrupsjonsavsløringene i FIFA, men Putin inviterte ham til å besøke Russland under VM.

– Jeg kom hit med glede, og det har fått fram mange følelser. Nå er jeg i VM som tilhenger, ikke som FIFA-president. Det er flott at Russland inviterte meg, sa Blatter.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Han så onsdagens kamp mellom Portugal og Marokko på Luzjniki stadion. Fredag skal han se Brasil møte Costa Rica i St. Petersburg, og deretter reiser han hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blatters etterfølger Gianni Infantino var også på Luzjniki stadion onsdag, men Blatter sa at de ikke møttes. Han sier han ikke har noen kontakt med FIFA.

– FIFA vet at jeg ble invitert. De kunne ha invitert meg selv, det ville vært hyggelig. Det ville også vært fint om de hilste på meg, men alle har sine egne meninger, sa han.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM