Perus trener kritisk til videodømming

VAR-systemet har gagnet Peru i årets verdensmesterskap, men landslagssjef Ricardo Gareca er kritisk likevel. Foto: Martin Meissner, AP/ NTB scanpix
VAR-systemet har gagnet Peru i årets verdensmesterskap, men landslagssjef Ricardo Gareca er kritisk likevel. Foto: Martin Meissner, AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Peru fikk straffe mot Danmark etter videodømming, men landslagstreneren mener VAR-systemet ikke er den beste løsningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Feil vil alltid forekomme. Det er en del av sjarmen ved fotball. Det er min egen personlige mening, sier landslagssjef Ricardo Gareca.

Rett før pause i åpningskampen mot Danmark ble Perus Christian Cueva felt i Danmarks felt. Dommer Bakary Gassama vurderte forseelsen som ikke straffbar, men ved hjelp av videodommersystemet VAR (Video Assistant Referee) ble Peru korrekt tilkjent straffespark

– Fotball er uløselig forbundet med feil, og jeg tror ikke at VAR-systemet er en perfekt løsning selv om det kan være nyttig i enkelte situasjoner, fortsetter Gareca.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Perus Cueva brente straffesparket, og Danmark vant 1-0. Det endrer ikke landslagstrenerens mening. Han frykter at systemet kan bli brukt for ofte og at kampene trekker ut i tid og blir kjedelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forestill deg at vi mister tre-fire minutter hver gang vi bruker VAR til å se gjennom en situasjon. Potensielt kan vi se gjennom hvilket som helst antall situasjoner, sier han.

– Men alt er gjort med de beste hensikter. Jeg har bestemt et åpent sinn om det.

I årets fotball-VM brukes systemet kun til å unngå feil i forbindelse med mål, straffespark, røde kort og situasjoner der feil spiller får tildelt kort.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM