Moren avslører Messis drøm

Lionel Messi og Argentina fikk en dårlig VM-åpning med uavgjort mot Birkir Bjarnason og Island.
Lionel Messi og Argentina fikk en dårlig VM-åpning med uavgjort mot Birkir Bjarnason og Island. Foto: Ricardo Mazalan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den argentinske superstjernen har mottatt mye kritikk i hjemlandet for svak mesterskapsinnsats. Selv drømmer Messi om å gi nasjonen et etterlengtet VM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi har vunnet det som kan vinnes i FC Barcelona, men på landslaget har pokalfangsten vært mager. Nå håper 30-åringen å gi hjemlandet et etterlengtet VM-gull i det som kan bli hans siste verdensmesterskap.

– Drømmen hans er å vinne VM, sier moren Celia Cuccittini til argentinske Canal 13.

Messi deltar for øyeblikket i sitt fjerde verdensmesterskap. Superstjernen har derimot vært møtt av kritikk i hjemlandet som følge av nasjonens dårlige mesterskapsprestasjoner. I åpningskampen mot Island, som endte 1-1, ble Messi syndebukk etter å ha bommet på straffespark. Familien kjenner seg ikke igjen i kritikken.

– Det er ikke sant når det sies at han ikke føler seg som en del av det argentinske laget. Det stemmer ikke, fortsetter moren.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Årets VM i Russland kan bli det siste for Messi, som fyller 31 år på søndag. Når VM i Qatar sparkes i gang i november 2022, vil superstjernen være 35 år. Messi har tidligere uttalt at landslagsfremtiden hans avhenger av hvor langt Argentina kommer i årets mesterskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Av pokaler kan Barcelona-spilleren kan vise til et OL-gull fra 2008 og et U20-VM-gull fra 2005 for landslaget. Uten om det har det vært mye nesten for Argentina. I VM-finalen i 2014 tapte de 0-1 mot Tyskland etter ekstraomganger. I tillegg gikk nasjonen på to strake finaletap i Copa América mot Chile i 2015 og 2016.

De hvite og himmelblå møter Kroatia i neste gruppespillskamp torsdag kveld.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM