Brækhus klar for ny kamp, øynene rettes igjen mot Russland

Cecilia Brækhus fikk det tøft da hun slo Kali Reis i USA i mai. Snart er hun klar for en ny batalje i bokseringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Cecilia Brækhus fikk det tøft da hun slo Kali Reis i USA i mai. Snart er hun klar for en ny batalje i bokseringen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kun en knapp uke etter finalen i fotball-VM i Moskva, setter Cecilia Brækhus sine VM-belter på spill mot Inna Sagajdakovskaja i samme by.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter Brækhus selv til NTB.

Brækhus møter Sagajdakovskaja i Moskva 21. juli. Kampen bokses i stevnet som huser finalen i «World Boxing Super Series».

36-åringen har tidligere gitt uttrykk for at det neste store målet er å bokse på stevnet der omkampen mellom Gennady Golovkin og Saul «Canelo» Alvarez er hovedkamp.

Det stevnet går av stabelen i Las Vegas 15. september, og Brækhus bekrefter til NTB at hun bokser der om alt går etter planen.

– Hvis jeg slår Sagajdakovskaja i juli og holder meg skadefri, så bokser jeg der.

Først må hun imidlertid i så fall slå Sagajdakovskaja for å forsvare beltene i WBA-, WBC-, WBO-, IBF- og IBO-forbundene.

– Hun kommer fra en vektklasse over meg, og er en god del større. Hun har den typiske russiske stilen som jeg skal være overlegen mot, men hun er beintøff. Dette er hennes hjemmebane, og det vil bli en veldig bra kamp, mener Brækhus.

Finale i verdenskjent turnering

Brækhus kamp vil være «co-event» på stevnet som huser cruiservektfinalen mellom Murat Gassijev og Oleksandr Usyk i «World Boxing Super Series».

Det er en bokseturnering som går etter utslagsformatet. Åtte boksere skal til slutt bli til én i to ulike vektklasser (cruiservekt og super mellomvekt), og i Moskva skal Usyk og Gassijev kjempe om beltene i WBC, WBO, WBA og IBF.

Finalen mellom russiske Gassijev og ukrainske Usyk skulle i utgangspunktet bokses i Saudi-Arabia i mai, men kampen ble utsatt etter at Usyk skadet armen på treningsleir.

Fire ubeseirede cruiservektboksere, som alle var ranket topp seks i verden, deltok i «World Boxing Super Series», men Gassijev og Usyk ble klar for finalen etter å ha slått henholdsvis Yunier Dorticos og Mairis Briedis i semifinalene.

Ukrainske Usyk har tidligere uttalt at han aldri vil møte Gassijev i Russland, men nå må han møte russeren på hans hjemmebane.

– Det kommer til å bli helt elektrisk, og jeg kunne bare ikke si nei til dette. Det vil bli 20.000 til 30.000 tilskuere og et svært opplegg. Hele bokseverdenen kommer til å ha øynene hit, sier Brækhus.

Oppgjørene i bokseturneringen er av meget høyt nivå, og Usyk ble blant annet kåret til den beste bokseren under OL i London i 2012.

Ny kamp i september?

Nå får Brækhus innpass på kampkortet før oppgjøret mellom Gassijev og Usyk.

Det er likevel grunn til å tro at «The First Lady» vil bokse igjen i september. Hun har til NTB tidligere uttalt at hun sikter seg inn på omkampen mellom Golovkin og «Canelo» Alvarez, og oppgjøret 15. september vil bli årets største boksekamp.

– Det er det vi ser på som neste steg. Og da kan vi forhåpentligvis legge opp en litt lengre plan og gjøre ting på en litt annen måte, sa 36-åringen til NTB dagen etter at hun hadde beseiret Kali Reis i Los Angeles i mai.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden