Salah klar til dyst mot Russland

Mohamed Salah får trolig sine første VM-minutter mot Russland tirsdag. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stjernevingen Mohamed Salah er endelig klar for VM-debut når Egypt går for seier mot høytflygende russere i St. Petersburg tirsdag.

Russland fikk en pangstart på mesterskapet på hjemmebane med 5–0 over Saudi-Arabia, mens Egypt tapte 0-1 mot Uruguay med Salah på benken.

Tirsdag er Liverpool-profilen klar for spill etter å ha vært ute med en skulderskade.

– Han spiller kampen etter å ha deltatt i to treningsøkter, sier en talsmann for Egypt-troppen, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Landslagssjef Héctor Cúper motsto fristelsen å bytte inn Salah i åpningskampen. Der sto det 0-0 til Jose Gimenez stanget inn uruguayansk seier i det 89. minutt.

– Vi ville unngå risiko. Vi ønsker å ha ham i toppform mot Russland og Saudi-Arabia, forklarte Cuper.

Egypt trenger i praksis minst uavgjort mot russerne for å ha sjanse til å ta seg videre til VMs åttedelsfinale.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM