Maradona forsvarer Messi og skylder på treneren

Diego Maradona har klare synspunkter på hvem som har ansvaret for Argentina ikke slo Island i første VM-kamp.
Diego Maradona har klare synspunkter på hvem som har ansvaret for Argentina ikke slo Island i første VM-kamp. Foto: Ricardo Mazalan / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Diego Maradona går ikke stille i dørene på sin VM-tur til Russland. Men Lionel Messi slipper unna kritikk fra den argentinske fotballegenden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maradona var, som argentinere flest, misfornøyd med 1-1 i VM-åpningen mot Island. Messi brente straffespark, gikk målløs av banen og stjal dermed overskriftene med negativt fortegn. Men det blir for enkelt å skylde på kapteinen, mener Maradona.

– Jeg bebreider ikke spillerne. Jeg kunne pekt på manglende arbeidsinnsats, men jeg kan ikke skylde på spillerne og spesielt ikke Messi, som ga alt han hadde.

– Jeg brente fem straffespark, og jeg var fortsatt Diego Armando Maradona. Jeg tror ikke de mistet to poeng fordi Messi misbrukte et straffespark, lyder de trøstende ordene fra verdensmesteren fra 1986.

Oversikt: Slik spilles fotball-VM i Russland

Argentinas landslagssjef får derimot gjennomgå av Maradona. Han antyder at Jorge Sampaoli ikke hadde gjort hjemmeleksen sin skikkelig før VM-åpningen.

– Det er en skam ikke å forberede seg til kampen og vite at islendingene alle er 190 centimeter høye. Jeg har en følelse av at det bor sinne i hjertet av laget, sier Maradona og legger til at Sampaoli må snu trenden.

– Han kan ikke komme tilbake til Argentina om det skal spilles slik.

Samleside: Her finner du alle sakene om fotball-VM